Közélet

Egy hét alatt háromszor találtak drogot postai csomagban a pénzügyőrök

Egy hét alatt háromszor találtak drogot postai csomagban a pénzügyőrök

2011. szeptember 24., szombat
Egy hét alatt háromszor találtak drogot postai csomagban a pénzügyőrök

Egy hét alatt háromszor bukkantak postai csomagban érkező, összesen mintegy másfél kilogrammnyi kábítószerre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

A NAV az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az eltelt egy hét első esetéről azt írta, hogy a pénzügyőrök a postaforgalmi szolgálatteljesítési helyen vizsgálatra kiválasztottak egy Kínából érkező gyorspostai küldeményt, amelyben - okmányai szerint - titánium-dioxid ékezett. A hivatal munkatársai azonban gyanakodni kezdtek, ezért a több mint egy kilogrammnyi anyagon kábítószertesztet végeztek el, amely pozitívan reagált metamfetaminra. A tájékoztatás szerint néhány nappal később a pénzügyőrök ismét áruvizsgálatra választottak ki egy ugyancsak Kínából érkező csomagot, amelyben egy zacskó - 114 gramm - fehér port találtak. A kábítószerteszt DET- (dietil-triptamin) gyanús anyag jelenlétét mutatta ki. A legközelebbi alkalommal a NAV munkatársai egy Argentínából érkező, könyveket tartalmazó csomagra figyeltek fel. A kibontás után észrevették, hogy a duplafalú dobozban ismeretlen eredetű fehér por található. A kábítószerteszt kokainra reagált - közölte a NAV. A pénzügyőrök mindhárom esetben vámfelügyelet alá vették a kábítószergyanús anyagokat, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek kábítószerrel való visszaélés elkövetésének gyanúja miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.