Kultúra

Balkáni kavalkád Deszken a hétvégén

Balkáni kavalkád Deszken a hétvégén

2011. szeptember 14., szerda
Balkáni kavalkád Deszken a hétvégén

A Kultúrák Kavalkádja programsorozat keretén belül szeptember 17-én, szombaton a gasztronómia kerül terítékre Deszken. A hagyományos, szerb ételek kóstolása mellett táncegyüttesek, zenekarok előadását is megtekinthetjük.

Gasztronómiai programokkal, vetélkedőkkel készül szeptember 17-ére Deszk. A Kultúrák Kavalkádja című programsorozat a Balkán országait mutatja be, tradicionális ételekkel és népzenei koncertekkel. A Tempfli téren megrendezett eseményen egész napos büfé működik, ahol sülteket és egyéb finomságokat kóstolhatunk. A délelőtt folyamán a malacsütés mellett elleshetjük a Szerbiában igen népszerű Ajvár elkészítésének titkait, kézműves foglalkozáson kukoricapuskát és önjáró traktort készíthetünk a természet adta anyagokból. Délután paprikanyúzó versenyre lehet nevezni, és a falut is körbe lehet járni egy fiákeren utazva. Este fél hattól az Ars Sacra „Szakrális Művészetek Hete”, „nyitott templomok éjszakája” rendezvénysorozat keretében előadást tartanak a helyi templomról, amit utána körbe is ehet járni. Este görög, szerb és bolgár néptáncegyüttesek kavalkádja lepi el a színpadot, majd ugyanezen nemzetségek népzenei koncertet is adnak. A részletes programokért tekintse meg az esemény plakátját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.