/

Augusztus-szeptember az albérlet keresés csúcspontja

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztus közepén az éves átlag háromszorosára szökik az albérletkeresők száma, szeptember elején még 15 százalékkal magasabb és csak a hónap végére esik kicsivel az átlag alá – közölte az ingatlanROBOT.hu ingatlankereső honlap elemzése eredményét az MTI-vel.

A honlapon több mint száz ingatlan ügynökség kínálatából lehet keresni, az elemzés pedig hét évre nyúlik vissza. A kínált albérletek száma 5 ezer, amelyeknek a 60 százaléka budapesti.
A napi albérletkeresés átlaga 3 ezer körül van, augusztus közepén ez mindig 10 ezer körülire ugrik – olvasható az elemzésben.
Legkevesebben decemberben keresnek albérletet, ilyenkor az átlag 60 százalékára esik a keresés. Érdekes, hogy karácsony és újév között újra élénkül a kereslet, amely kitart január végéig. Januárban az éves átlagot 10 százalékkal haladja meg az érdeklődés. Utána esik a keresések száma, hogy március végén elérje az átlag 80 százalékát.
Ez a tendencia folytatódik a második negyedévben is, csak júniusban emelkedik az érdeklődés, akkor viszont 30-40 százalékkal is meghaladja az átlagot.
Utána jön a csúcsot döntő harmadik negyedév.

Default thumbnail
Előző sztori

Új típusú diákhitel a hallgatóknak

Default thumbnail
Következő sztori

Már otthon van Douchev-Janics Natasa kislányával

Legutóbbi hasonló cikkek