Közélet

Augusztus-szeptember az albérlet keresés csúcspontja

Augusztus-szeptember az albérlet keresés csúcspontja

2011. szeptember 10., szombat
Augusztus-szeptember az albérlet keresés csúcspontja

Augusztus közepén az éves átlag háromszorosára szökik az albérletkeresők száma, szeptember elején még 15 százalékkal magasabb és csak a hónap végére esik kicsivel az átlag alá - közölte az ingatlanROBOT.hu ingatlankereső honlap elemzése eredményét az MTI-vel.

A honlapon több mint száz ingatlan ügynökség kínálatából lehet keresni, az elemzés pedig hét évre nyúlik vissza. A kínált albérletek száma 5 ezer, amelyeknek a 60 százaléka budapesti. A napi albérletkeresés átlaga 3 ezer körül van, augusztus közepén ez mindig 10 ezer körülire ugrik - olvasható az elemzésben. Legkevesebben decemberben keresnek albérletet, ilyenkor az átlag 60 százalékára esik a keresés. Érdekes, hogy karácsony és újév között újra élénkül a kereslet, amely kitart január végéig. Januárban az éves átlagot 10 százalékkal haladja meg az érdeklődés. Utána esik a keresések száma, hogy március végén elérje az átlag 80 százalékát. Ez a tendencia folytatódik a második negyedévben is, csak júniusban emelkedik az érdeklődés, akkor viszont 30-40 százalékkal is meghaladja az átlagot. Utána jön a csúcsot döntő harmadik negyedév.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.