Közélet

A Fidesz fokozott figyelemmel kíséri a honvédelmi költségvetés alakulását

A Fidesz fokozott figyelemmel kíséri a honvédelmi költségvetés alakulását

2011. szeptember 22., csütörtök
A Fidesz fokozott figyelemmel kíséri a honvédelmi költségvetés alakulását

A Fidesz országgyűlési frakciója fokozott figyelemmel kíséri a 2012-es honvédelmi költségvetés alakulását – jelentette ki Lázár János, a kormánypárti képviselőcsoport vezetője csütörtökön Hódmezővásárhelyen, a magyar-román-szlovák-ukrán Tisza Többnemzeti Műszaki Zászlóalj közös gyakorlatának záróünnepsége után.

A politikus hangsúlyozta, képviselőcsoportja az elmúlt egy évben támogatta

Hende Csaba

miniszter törekvéseit, hogy megerősítse a honvédséget. A képviselőcsoport ezért is szeretné, ha a Magyar Honvédség a költségvetési vita során meg tudná őrizni pozícióit, s helyzete nem gyengülne tovább, mint ahogy az az elmúlt nyolc esztendőben jellemező volt. Ebben a kérdésben a kormány és a frakció között akár még vita is kialakulhat – fogalmazott

Lázár János

. Mint mondta, a képviselők a költségvetéshez beadott módosító indítványaikban a kiadások fedezetéül gyakran jelölik meg honvédség költségvetését, erre azonban frakcióvezetőként nem szeretne lehetőséget adni. A honvédség több vidéki városban - így Hódmezővásárhelyen is - egyike a legnagyobb munkaadóknak, stratégiai szerepet tölt be a települések életében. Emellett kiemelten fontos a katonaság társadalmi feladata, küldetése is – fogalmazott az alföldi város polgármestere, megjegyezve: az elmúlt években a honvédség fontos feladatokat látott el a nemzetközi missziókban és kiemelkedően helytállt a katasztrófahelyzetek kezelése során, például a 2006-os árvíz idején, ezért sem lehet költségvetését jelentősen átalakítani. "Szeretnénk, ha a honvédség a következő időszakban is képes lenne küldetését betölteni, s egy erősödő, jól működő szervezetté válna nyolc év szocialista rombolása után" – mondta Lázár János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.