Ülőröplabda: negyedszer rendezik meg a Verba László-emléktornát

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét csatába indulnak a szegedi Ülő Bikák

A nőknél három, a férfiaknál öt csapat küzd majd a trófeáért augusztus 20-21-én a Topolya sori sportcsarnokban.

Ebben az esztendőben is megrendezik Szegeden az ülőröplabda Verba László-emléktornát a Csakazért SE (Ülő Bikák) szervezésében. Az esemény – melynek fő médiapartnere ezúttal is a SZEGEDma.hu – az elmúlt években nemzetközivé nőtte ki magát, idén is a résztvevők között köszönhetünk szerbiai és brit sportolókat. A 2011-es torna újdonsággal is szolgál, hiszen a férfiak mellett első alkalommal mérik össze erejüket a gyengébbik nem képviselői. A mérkőzésekre augusztus 20-21-én (szombat-vasárnap) kerül sor az SZTE Topolya sori sportcsarnokában.

Az immár negyedik alkalommal sorra kerülő sporteseményre újra neves csapatok fogadták el a meghívást, így az uraknál a magyar bajnokság három legerősebb csapata mellett a szerbiai Kikinda és a brit Kent Pilgrims alakulata színesíti a küzdő felek listáját. Külön érdekesség, hogy miközben Magyarországon még nincs női szervezett bajnokság, női válogatottunk mégis szerepel az októberi olimpiai selejtezőnek is felfogható hollandiai Európa-bajnokságon. Ennek jegyében mérheti össze erejét a 4. Verba László-emléktorna keretében a magyar válogatott a szegedi csapattal és a brit Simpsons gárdájával. A viadal körmérkőzéses formában zajlik, a férfiak egy, a nők két teljes kört vívnak egymással.

A tornán a meccsket a röplabda szabályainak megfelelően, de ülve játsszák egy arányosan kisebb, 5×6 méteres pályán. A nehezített körülmények ellenére remek labdamenetek jellemzik a játékot, és fontos szerepet kap a gyors mozgás, valamint a taktikai érzék. A találkozókat ingyenesen lehet megtekinteni, a szerencsés nézők pedig értékes ajándékokat nyerhetnek a rendezvény támogatói jóvoltából.

A házigazda Tisza-partiak nagyon készülnek a megmérettetésre. Vallják, Ülő Bika, az amerikai történelem legendás figurája, a Custer tábornok lovasezredét tönkreverő sziú törzsfőnök kiváló stratégaként vonult be az amerikai történelem nagyjai közé. A nevét praktikus okból viselő Csakazért SE szegedi ülőröplabdázói a sport területén kívánnak évről évre maradandót alkotni. A márciusi férfi ülőröplabda magyar kupa bronzérmesei ezúttal az immár hagyományosan augusztus végén megrendezendő, Verba László emlékére kiírt tornán szeretnék bizonyítani kiváló taktikai érzéküket. A szegediek 2011-ben érték el legjobb eredményüket a MK-harmadik hellyel, így a veretes mezőny ellenére reménykednek a jó eredményben. Az egyesületben jelenleg hat mozgássérült sportol, közülük ketten (Péterfy Tibor és Szilágyi Erzsébet) tagjai a válogatott keretnek.

A 4. Verba László-emléktorna résztvevői:

Nők: Magyar válogatott, Csakazért SE Szeged, Simpsons (brit)
Férfiak: Piremon SE Nyíregyháza, Sprint SC Szombathely, Csakazért SE Szeged, Feniks Kikinda (szerb), Kent Pilgrims (brit)

A program:

Augusztus 20. (szombat):

„A” pálya
Magyarország ‒ Simpson (n) 15.00
Simpsons ‒ Csakazért SE Szeged (n) 16.00
Csakazért SE Szeged – Magyarország (n) 17.00
Sprint SC ‒ Kent Pilgrims 18.00

„B” pálya
Piremon SE ‒ Csakazért SE Szeged 15.00
Kikinda ‒ Sprint SC 16.00
Piremon SE ‒ Kent Pilgrims 17.00
Csakazért SE Szeged ‒ Kikinda 18.00

Augusztus 21. (vasárnap):

„A” pálya
Csakazért SE Szeged – Magyarország (n) 9.00
Simpsons ‒ Csakazért SE Szeged (n) 10.00
Magyarország ‒ Simpsons (n) 11.00
Sprint SC ‒ Piremon SE 12.00

„B” pálya
Piremon SE ‒ Kikinda 9.00
Sprint SC ‒ Csakazért SE Szeged 10.00
Kent Pilgrims ‒ Kikinda 11.00
Csakazért SE Szeged ‒ Kent Pilgrims 12.00

Előző sztori

Ismét csökkent a benzinár

Következő sztori

Labdarúgás: megverte az Üllést a SZEOL-Szeged U19