Bulvár

Új járművek az autópálya-rendőrségnek

Új járművek az autópálya-rendőrségnek

2011. augusztus 2., kedd
Új járművek az autópálya-rendőrségnek

Többségében az autópálya-rendőrség használhatja azt a hatvan nagyteljesítményű motorkerékpárt és ötven autót, amelyeket a Belügyminisztérium Magyarország soros EU-elnöksége kapcsán szerzett be, összesen mintegy 670 millió forintért - derül ki Pintér Sándornak egy szocialista képviselő kérdéseire adott, a parlamenti honlapon elérhető írásbeli válaszából.

Harangozó Tamás

felelevenítette: az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága az év elején felhatalmazta a Belügyminisztériumot, hogy a közbeszerzési eljárás kizárásával szerezzen be hatvan nagyteljesítményű, speciális rendőrségi motorkerékpárt, valamint ötven nagyteljesítményű járőrgépkocsit. Az ellenzéki képviselő az iránt érdeklődött, hogy valóban beszerezték-e ezeket. A rendőrség hatvan nagyteljesítményű, gyárilag rendőrségi használatra kialakított BMW R900RT típusú motorkerékpárt szerzett be a Wallis Motor Pest Autókereskedelmi Kft.-től szállítási szerződés alapján, rendőrségi tulajdonba történő vásárlással, 343 millió 800 ezer forint értékben - tájékoztatta a belügyminiszter a honatyát, hozzátéve, hogy a motorokat alapvetően az autópálya alosztályok, illetve más rendőri szervek, általános rendőri feladatok ellátásra kapják meg. Az autókat érintő megkeresés kapcsán a tárca vezetője azt is közölte, a rendőrség ötven nagyteljesítményű Skoda Octavia RS 2.0 TFSI 200 LE/147 kW típusú gépjárművet szerzett be - a Porsche Hungária Kft.-től - saját forrásból 327 millió 485 ezer forint értékben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.