Közélet

Törött sínek a frissen átadott 4-es vonalán + FOTÓK, VIDEÓ

Törött sínek a frissen átadott 4-es vonalán + FOTÓK, VIDEÓ

2011. augusztus 26., péntek
Törött sínek a frissen átadott 4-es vonalán + FOTÓK, VIDEÓ

Eddig egyetlen villamosvonalat adtak át határidőre, ám úgy tűnik, hiába ünnepelték augusztus 20-án a 4-es újraindulását, a tarjáni végállomásnál máris eltörtek a sínek.

Az Anna-kúti csomópont és Tarján végállomás között újították fel a 4-es vonalát, összesen 2,35 milliárd forintból. A beruházás február közepén kezdődött, s augusztus 20-án

adta át ünnepélyesen

Botka László

polgármester. Mint ismeretes, a 2-es villamosvonal építési munkálatai közel egy évet csúsznak, illetve az 1-es vonalán garanciális javításokat kell végezni. Ezért is volt örömteli, hogy az összességében mintegy 30 milliárdos nagyprojekt egyik eleme határidőre elkészült. Az ünneplés nem tarthatott azonban sokáig, hiszen több helyen eltörtek a sínek. „A Tarján végállomás területén történtek a síntörések, ahol nem épült át vágányrendszer” – tájékoztatta portálunkat

Csanádi Zoltán

. A Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatójától megtudtuk, hogy a régi, de úgynevezett csikorgásgátló hegesztéssel ellátott sínekben van törés. „Jelenleg a vizsgálat folyik, hogy megtudjuk, mi okozta a síntöréseket. A javítást a vizsgálat eredményének függvényében fogjuk elvégeztetni” – tette hozzá Csanádi. Addig is a síntöréseket ideiglenes helyreállítással, hevederezéssel javítják, a forgalom így folyamatosan fenntartható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.