Kultúra

Szőreg visszatérésére emlékeznek + VIDEÓ

Szőreg visszatérésére emlékeznek + VIDEÓ

2011. augusztus 16., kedd
Szőreg visszatérésére emlékeznek + VIDEÓ

Kilencven esztendeje tért vissza Szőreg Magyarországhoz, akkor szabadult fel a hároméves szerb megszállás alól. Az 1921-es eseményeket három történész eleveníti fel a Szőregi Napokon augusztus 19-én. A városrészben államalapító szent királyunk ünnepén pedig szentmisét és kenyérszentelést tartanak.

Szőreg és a Tisza–Maros-szög kilencven esztendeje szabadult fel a szerbek megszállása alól, mely évforduló kapcsán történészek előadásaira várják az érdeklődőket augusztus 19-én, pénteken 17 órától a Tömörkény István Művelődési Házba.

Rózsavölgyi József

, a térség fideszes önkormányzati képviselője portálunknak elmondta, hogy

Szakály Sándor

, a Magyar Tudományos Akadémia doktora,

Vincze Gábor

, a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum történésze, valamint Miklós Péter történész-muzeológus fogja feleleveníteni az 1921-es eseményeket. „Kilencven éve október 8-án a szőregi állomáson megállt egy vonat, kiszállt belőle

Horthy Miklós

kormányzó és megköszönte a szőregieknek a hősies helytállásukat” - mondott egy érdekességet Rózsavölgyi, amit szintén felelevenítenek a rendezvényen. Augusztus 20-án pedig ünnepi szentmisére és kenyérszentelésre várják a városrész lakóit. Az Alexandriai Szent Katalin katolikus templomban a misét

Gyulay Endre

celebrálja, közreműködik

Csanádi László

orgonán, Szöllősy József hegedűn, míg énekelni

Gyimesi Kálmán

fog. A részletes programokért kattintson az

esemény plakátjára

. Tekintse meg a Telin TV Rózsavölgyi József önkormányzati képviselővel készített interjúját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.