Közélet

Magyarokat fenyegető levelet kapott a vajdasági református egyház

Magyarokat fenyegető levelet kapott a vajdasági református egyház

2011. augusztus 19., péntek
Magyarokat fenyegető levelet kapott a vajdasági református egyház

Magyarokat fenyegető levelet kapott a vajdasági Nagybecskerek református egyháza – írta a Magyar Szó című délvidéki napilap pénteken, internetes oldalán.

Kiss Nándor

nagybecskereki református lelkész akkor találta meg a fenyegető levelet az egyházközség postaládájában, amikor csütörtökön hazatért a Módoson (

Jasa Tomic

) megtartott anyanyelvápoló táborból. A honlap beszámolója szerint levélről értesítette a délvidéki magyarság részleges kulturális autonómiáját képviselő Magyar Nemzeti Tanácsot (MNT) és feljelentést tett a helyi rendőrségen. Egy összehajtott füzetlap mindkét oldalára, nyomtatott betűkkel, nyelvi hibáktól hemzsegő szerb nyelven, szerb és magyar betűket keverve írta az ismeretlen fenyegető szövegét, amelynek tartalma egyértelműen a magyarok ellen szól. A többi között így: „megölünk benneteket, magyarok”. A református egyházközség parókiája Nagybecskerek központjában található és azon kívül, hogy 2006-ban már kapott fenyegető levelet, eddig egyéb inzultusnak nem volt kitéve a helyi református magyar közösség. Az egyházközség 2009 óta Módoson egy közösségi házat működtet, amelyben nyáron magyar anyanyelvápoló táborokat szerveznek, bibliaórákat tartanak, könyvtárat működtetnek, a módosi és a káptalanfalvi (Busenje) gyerekek számára pedig magyar tannyelvű oktatás híján anyanyelvápoló órákat is tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.