Leskelődő kamerák közterületen + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Két kamerára lettünk figyelmesek a Szilléri sugárút és a Római körút sarkánál, melyek a közúti lámpákat tartó oszlopokra vannak felszerelve. Kíváncsiak voltunk, hogy a „Nagy Testvér” vajon a szabálytalankodókat figyeli-e, ám kiderült, hogy a kamerák állóképet rögzítenek, s a Magyar Közút Nonprofit Zrt. honlapján meg is tekinthetőek, céljuk pedig, hogy az aktuális forgalmat bárki nyomon követhesse.

A helyszínen végzett mini közvélemény-kutatásunkból az derült ki, hogy senki sem tudja miért vannak felszerelve a kamerák, sőt eleve tőlünk tudták meg, hogy a közlekedési jelzőlámpákat tartó oszlopon kamera van.
A Magyar Közút Nonprofit Kft.-nek összesen három, forgalmat figyelő kamerapárja van Szegeden. A Szilléri és a nagykörút sarkának forgalmát figyelőkön kívül az 5-ös főúton a Metró csomópontjánál, illetve a Rókusi körút és a Kossuth Lajos körút sugárút kereszteződésénél vannak kamerák felszerelve, melyek állóképeket rögzítenek fél percenként.
A kamerakép tájékoztató jellegű, vagyis az útra kelők megtudhatják, hogy kell-e dugóra számítaniuk. A közút honlapján az ország számos pontján felszerelt webkamerájának képe látható, a legtöbb természetesen Budapesten van felszerelve. Megyénkben egyébként a szegedieken kívül másutt nincs a Magyar Közút Zrt.-nek webkamerája.

no images were found

Előző sztori

Hódítanak a dizájner drogok + VIDEÓ

Következő sztori

Támogatást kapnak a fagykár után a szőlősgazdák