Labdarúgás: békéscsabai és orosházi ellenfelek a szegedieknek (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MLSZ kedden elkészítette a labdarúgó magyar kupa 2. fordulójának sorsolását. A Csongrád megyei csapatok nem bizonyultak szerencsésnek.

A Szeged 2011 újonc NB II-es csapata az 1. fordulóban a Csanádpalotát búcsúztató Békéscsabai Jaminát kapta ellenfélül. “Egyértelműen a továbbjutás a célunk, nem szabad, hogy gondot okozzon a megyei I. osztályú ellenfél legyőzése. Akármennyi gondunk-bajunk van, ezt az akadályt vennünk kell” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Kolozsvári János, a Szeged 2011 Makóról szerződtetett vezetőedzője.

A másik szegedi csapat, az NB III-as Tisza Volán sorsolása már sokkal pikánsabb, hiszen az NB II-ben az átszervezések miatt bennmaradt Orosházát kapták, ahol nyár óta a tavalyi KITE-Szeged mestere, Major László a vezetőedző, ráadásul a Békés megyeieket erősíti a Volánból igazolt csatár, Végh Ariel is.

“Az Orosházára vagy a Békéscsabai Előrére számíthattunk. Az Orosháza régi ismerősünk, NB III-ban két szezonon át együtt vitézkedtünk velük, tavaly feljutottak, aztán az átszervezés megmentette őket a kieséstől. Velük szemben általában itthon kevésbé voltunk eredményesek, inkább idegenben tudtunk pontot szerezni ellenük. Remélem most fiatal csapatunk lendülete megmutatja, hogy jó csapat vagyunk, és motiválni fogja őket, hogy NB II-es ellenféllel szemben kell játszaniuk. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek a továbbjutásért, s ha ez összejön, akár még nívósabb ellenfelet is fogadhatunk a Felső Tisza parton” – mondta el megkeresésünkre Buchholcz Gábor, a kék-feketék mestere.

Megkérdeztük Major Lászlót is. “Csak a Tisza Volánt kaphattuk ellenfélül, aminek örülök, mert így nem kell utazzak!” – tréfálkozott a tréner. “Komolyra fordítva a szót, nagyon örülök neki, hogy játszunk egyet. Ismerem a Tisza Volánt, s nem lebecsülve az ellenfelet, de úgy gondolom, mindenképp tovább kell jutnunk” – tette hozzá.

A harmadik Csongrád megyei csapat, az NB III-ban induló Makói FC kapta a legnehezebb ellenfelet, nekik a Pásztor József dirigálta, egykori magyarkupa-győztes és korábbi bajnoki harmadik, jelenleg NB II-es Békéscsaba 1912 Előre jutott ellenfélül, akik az elmúlt szezonban a 6. helyen zártak a másodosztály Keleti csoportjában.

A magyar kupa 2. fordulójának párosítása:

Augusztus 13., szombat, 17.00: Békéscsabai Jamina – Szeged 2011
Augusztus 13., szombat, 17.00: Tisza Volán SC Szeged – Orosháza FC
Augusztus 14., vasárnap, 17.00: Makói FC – Békéscsaba 1912 Előre SE

Előző sztori

Péntek éjjel érkeznek a Perseidák

Következő sztori

Kosárlabda: Paks, Albacomp, Szolnok három hét alatt a Szedeáknak