Sport

Labdarúgás: a szerencsésebb Mórahalomé az algyői rangadó + FOTÓK

Labdarúgás: a szerencsésebb Mórahalomé az algyői rangadó + FOTÓK

2011. augusztus 27., szombat
Labdarúgás: a szerencsésebb Mórahalomé az algyői rangadó + FOTÓK
Tóth Ákos legénysége győzelmet aratott a titkos dobogóesélyes hazaiak felett. A második félidőben az Algyő nagyot hajrázott, de végül mégsem tudott kiegyenlíteni.
0
-
1
Algyő SK
-
Mórahalom VSE
Megyei I. osztály 2. forduló
Az előzetesen vártnál talán kevésbé színvonalas és izgalmas, viszont rendkívül küzdelmes csatát vívott egymással az újonc Algyő és az előző szezon ezüstérmese, a Mórahalom. Az első játékrészben kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, a játékosok azonban becsülettel harcoltak egymással, de még inkább a hatalmas hőséggel és széllel. A vendégek azért vonulhattak előnnyel a pihenőre, mert legnagyobb ziccerüket egy briliánsan kidolgozott akció végén Tóth Lukács higgadtan váltotta gólra. Hazai részről Balogh Ádám viszont elhibázta a kínálkozó lehetőséget. Egyébiránt úgy tűnt, Bogdán Péter kissé magára hagyatottan küzd a mórahalmi védőkkel. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamozott a szél által is támogatott Algyő. Sorra, rendre érkeztek a pontrúgások a vendégek tizenhatosán belülre, de a jól megtermett, rutinos védők a magabiztos Stankovics kapussal egyetemben állták a sarat. A két fegyelmezett, taktikailag és fizikálisan is jól felkészített gárda gyűrte egymást, de újabb gól már nem esett. A fordulást követően inkább a védekezésre berendezkedett (vagy kényszerített) vendéggárda elvitte a három bajnoki pontot Algyőről.

Labdarúgó megyei I. osztály 2. forduló:

Algyő SK - Mórahalom VSE 0-1 (0-1). Algyő, 300 néző, vezette: Polyák Attila Péter. Algyő: Udvari - Szigeti, Gábor, Békési, Daróczi (Garamvölgyi), Balogh Á., Takács R., Sebők (Hegedűs), Balogh N., Farkas, Bogdán. Vezetőedző: Takács Zoltán. Mórahalom: Stankovics - Lázár, Gyimesi L., Kothencz P., Mészáros, Patarcic (Tüskés), Lóczi (Udvari), Siha, K. Tóth (Papdi), Szőke, Tóth L. Vezetőedző: Tóth Ákos. Gólszerző: Tóth L. (31') Takács Zoltán: "Játékban, taktikailag és mentálisan is felvettük a versenyt a Mórahalommal. A második félidőben egyértelműen mi domináltunk, a rengeteg szabadrúgásból és szögletből azonban semmit sem tudtunk kihozni. A szerencsésebb csapat nyert." Tóth Ákos: "Ellentétes félidőket láthattunk, a viharos erejű szélnek is köszönhetően. Az elsőben a mi akaratunk érvényesült, megszereztük a vezetést, s kis szerencsével akár több gólt is rúghattunk volna. A szünet után viszont ellenfelünk játszott fölényben, erőnkből csak a védekezésre futotta. Igazából kidolgozott helyzete nem volt az Algyőnek, ettől függetlenül szerencse is kellett a sikerhez. Győzelmünket az Algyő egykori ikonjának, Kothencz Petinek ajánlom, aki ma ünnepelte negyvenedik születésnapját."
91' Egy távoli mórahalmi szabadrúgás után a bíró lefújta a mérkőzést. A végeredmény 0-1, győzött a Mórahalom.
87' Itt az első mórahalmi helyzet a félidőben: egy kavarodást figyelhetünk a jobb oldalon, aminek a végén Mészáros jó helyzetből fölé durrantott.
85' Megvolt a Mórahalom harmadik cseréje: K. Tóth helyett Papdi jött be. Folyamatosan érkeznek az algyői pontrúgások a mórahalmi kapu elé, a hálóba azonban nem sikerül bejuttatni a játékszert. A vendégek jól megtermett védői remekül dolgoznak.
81' Indulatossá vált a játék, az algyői kispad elég sokat foglalkozik a bíró ítéleteivel. Látszik rajtuk az idegesség, hajtani szeretnék játékosaikat az egyenlítésért. Nem sok idejük van már erre...
77' Balogh Ádám lőtt szabadrúgást, nagyjából 20 méterre a kaputól. Veszélyes labda volt, a sorfalról azonban mellépattant.
74' Végigtámadja a második félidőt az Algyő. Farkas Szilveszter 21 méterről lőtt a kapura, a mórahalmi kapus, Stankovics Árpád ügyesen védett. Balogh Ádám ezután ügyesen cselezte magát a tizenhatoson belülre, de nem tudott lőni, szögletre szereltek előle.
68' Kicsit paprikásabb lett a meccs, az indulatok is elszabadultak. Balogh Norbert tört be jobbról a tizenhatoson belülre, ahol elesett. A bíró végül nem ítélt tizenegyest, továbbengedte a játékot. Kintről úgy tűnt, helyesen.
65' Balogh Norbert jobbról rúgott szögletet: beadását Hegedűs a rövidnél a kapu fölé fejelte.
61' Farkas Szilveszter a kapuig vihette volna a labdát, azonban a lövést már nem merte elvállalni. Mérgesek is rá a padon...
60' Folyamatos támadásban az Algyő, Balogh Norbert egyik bal oldali szöglete után egy csúsztatást kellett hárítani a mórahalmi kapusnak, majd Balogh Ádám jobb oldali szabadrúgását mentette a védelem. Szinte felbillen a pálya.
58' Csere itt és ott. Hegedűs érkezett Sebők helyére a hazaiaknál, míg Tüskés Patarcic helyére a vendégeknél. Ivószünet a nagy melegben!
51' Balogh Norbert szerzett labdát, majd szinte ellenállás nélkül vihette előre. 20 méterre a kaputól Mészáros gázolta el. A bíró sárga lapot adott, ebből akár még piros is lehetett volna. Hevesen reklamáltak az algyőiek, de nem tudták meghatni a bírót.
46' Folytatódik a mérkőzés, a Mórahalom pedig cserélt: Lejött Lóczi Péter, helyette Udvari Szabolcs állt be.
45' Az első félidő véget ért: kétperces ivószünetet is tartottak, a játékvezető azonban ezt nem kompenzálta hosszabbítással, a 45. perc után a sípjába fújt. A játék eddig kiegyenlített, a Mórahalom azonban jobban tudta értékesíteni a lehetőségeit.
41' Kisebb algyői lehetőség: Balogh Ádám végezett szabadrúgást oldalról az alapvonal környékéről. Középre tekerte, ahol Balogh Norbert jó helyzetben lyukat rúgott. Az ellenfél egy gyors támadással reagált, K. Tóth beadása azonban hosszúnak bizonyult.
39' Nagyon sokat hibázik az Algyő a támadásaiban. A mórahalmi kontrák egyelőre ígéretesebbek.
34' Láthatóan beleerősített az Algyő: ezt jelezte két szögletrúgás is. A második szöglet után Gábor tudott lőni, de a labda lecsúszott a lábáról.
31'GÓÓÓL Első hatalmas ziccerét értékesítette a látogató! A középpályán Lóczi Péter remekül vette észre, hogy Tóth Lukács kiugrásra kész. Ügyesen tette elé a labdát, a támadó pedig körülbelül 7-8 méterrel elgurította a kapus mellett. Vezet a Mórahalom!
27' Továbbra is teljesen kiegyenlített a játék, nagy taktikai harc megy a pályán. A csapatok nem csak egymással, de a nagy meleggel és az erős széllel is küzdenek, utóbbi igencsak megnehezíti a pontos íveléseket.
21' Megvolt az első mórahalmi helyzet is: K.Tóth tört előre a jobb oldalon, kicselezte Daróczit, majd 18 méterről ballal célozta meg a kaput. Udvari könnyen hárította a középre tartó löketet.
16' A Mórahalom egy szögletig jutott csak el, komolyabb helyzetbe az egyik fél sem került.
11' Elég sok a hiba a játékban, viszont óriási a küzdelem a középpályán. Balogh Ádám a saját térfelén szerzett labdát az imént, akadálytalanul haladt előre, majd nagy helyzetben 16 méterről ballal mellélőtt. Ez volt az első százas ziccer a meccsen!
5' Daróczi szabadrúgását küldte szögletre a mórahalmi védelem, majd a sarokrúgás után is felszabadítottak.
1 Az Algyő rózsaszín felsőben, fehér nadrágban és fekete sportszárban lépett pályára, a mórahalmiak pedig citromsárga felsőt, fekete nadrágot és fehér sportszárt húztak. A meccs előtt a vendégek játékosát, a 40 éves Kothencz Pétert köszöntötték.

Több mórahalmi régi ismerősként látogat vissza Algyőre

A hétvégi forduló pikáns párharca a Mórahalom algyői látogatása lesz. A tavalyi ezüstérmes, ebben a sorozatban is az aranyra törő gárda az újoncnál, sima kettes - jelenthetnék ki. A hazaiak azonban meghatározó együttese lehet a megyei I. osztálynak, így nem kevesen vannak, akik meglepetést szimatolnak. Érdekesség, hogy a mórahalmi vezetőedző, Tóth Ákos annak idején az NB III-ban az algyőiek kispadján ült, egészen 2009 őszéig, mikor visszaléptek a harmadik vonal küzdelmeitől. Két év telt el azóta, s a településnek újra van legalább megye I-es csapata. Abból az Algyőből többen is pályára léphetnek most szombaton egyik, illetve másik oldalon: a vendéglátóknál Balogh Norbert és Daróczi László, az ellenfélben Gyimesi László, Kothencz Péter és Tóth Lukács. Jól ismerik tehát egymást a mesterek és a játékosok is, bizonyára nagyszerű találkozót láthatunk 17 órai kezdettel. Kövessék velünk! Az 1. fordulóban egyébként a Mórahalom hazai pályán 3-1-re verte a Hódmezővásárhelyi FC II.-t (gól: K. Tóth Gy. 2, Szőke P.), míg Takács Zoltán fiai 2-0-ra diadalmaskodtak Tápén (gól: Bogdán P., Balogh Á.). Estére kiderül, ki folytatja a menetelést, s ki torpan esetleg meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.