Kosárlabda: NB I/B-ben indul a szegedi női csapat

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem indul el az NB I/A-ban a szegedi női kosárlabdacsapat, miután sem gazdaságilag, sem szakmailag nincs olyan helyzetben, hogy az élvonalbeli szereplést vállalni tudja.

“A B csoportos indulás mellett döntöttünk. A döntésnek két indoka van, egyrészt a két hónappal ezelőtti hercehurca miatt az A csoportos játékosaink száma nagyban megcsappant – ez a szakmai indoka elhatározásunknak. A másik gazdasági jellegű, ilyen rövid idő alatt ugyanis azokat a stabil pénzügyi feltételeket nem lehetett biztosítani, amelyek a városi önkormányzat kiemelt támogatásához szükségesek lett volna. Mindezek miatt úgy határoztunk, az utánpótlás szakmai és minőségi fejlesztésével kell mihamarabb elérnünk, hogy újra A csoportos női kosárlabdacsapat legyen Szegeden” – közölte a SZEGEDma.hu-val Domokos Mihály, a csapatot üzemeltető kft. ügyvezetője.

Mint ismeretes, a korábbi névadó szponzor Mediteam Zrt. kiválását követően összesen kilenc játékos távozott rövid idő alatt a csapattól, s noha a nevezést a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Minősítő Bizottsága jogilag rendben találta, azonban a fenti okok miatt az elmúlt évek során három bajnoki bronz- és egy ezüstérmet nyert gárda csak a B csoportos amatőr bajnokságbeli indulást tudta vállalni.

A szakmai munkát továbbra is Mészárosné Kovács Andrea vezeti az együttesnél.

Előző sztori

Universiade: “Csendes” magyar nap, újabb kosaras vereség

Következő sztori

Erőss Zsolt az extrém sportok biztosításáért küzd