Sport

Kajak-kenu: Visszaszámlálás - 16 kvótát vár a kapitány + FOTÓK

Kajak-kenu: Visszaszámlálás - 16 kvótát vár a kapitány + FOTÓK

2011. augusztus 16., kedd
Kajak-kenu: Visszaszámlálás - 16 kvótát vár a kapitány + FOTÓK

Kedden kora délután a magyar kajak-kenu válogatott sajtótájékoztatójának adott helyet az újszegedi Hotel Forrás konferenciaterme.

A sajtótájékoztatón

Baráth Etele

, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke,

Storcz Botond

szövetségi kapitány,

Kadler Gusztáv

, a szövetség általános alelnöke, a

Vereczkei Ákos

és

Kammerer Zoltán

alkotta kajakkettes, valamint a

Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma

alkotta női kajaknégyes vett részt, népes újságíróhad előtt. Baráth Etele - akinek ez a harmadik világbajnoksága a szövetség elnökeként - elsőként a junior kajak-kenu vb 16 magyar aranyérmét emelte ki, jelezve, közülük többen részt vesznek a szegedi felnőtt vb-n is. Kiemelte: 176 olimpiai kvalifikációs hely sorsa dől el a világversenyen, ez komoly presztízst jelent a magyar kajak-kenu sportnak, és az országnak. Hangsúlyozta, komoly erőfeszítések árán sikerült elérni, hogy minden eddiginél színvonalasabb vb-nek adhasson otthont Szeged és Magyarország.

Kadler Gusztáv elmondta, kedden költöztek be szálláshelyeikre a magyar válogatott tagjai. Külön hangsúlyozta, hogy nem a korábbi 12 aranyérmes szegedi vb rekordját döntsék meg, hanem minél több kvótát gyűjtsenek Londonra. Storcz Botond szövetségi kapitány hozzátette az elhangzottakhoz, az elmúlt hetekben végigjárta az edzőtáborokat és bizakodásra ad okot a felkészülés eredményessége. "Amit célul tűztünk ki, minden reményünk megvan rá, hogy teljesítsük" - közölte a kapitány. "Évről évre egyre nehezebb megfelelni a kihívásoknak, hiszen egyre több ország vesz részt a világversenyeken, és mindenki igyekszik a maximumot nyújtni, hogy ott lehessen a jövő évi olimpián. Épp ezért magam is úgy döntöttem, a kvótákra helyezzük a hangsúlyt, ez a kajakos hölgyeknél hatot jelent, ez is az elvárás, a férfiaknál négyet, ez sem lehetetlen. A kenusoknál nyolc kvótából hat a célkitűzésünk" - mondta el a szakvezető.

Kovács Katalin kapta meg a szót ezt követően, a 29-szeres világbajnok kajakos hölgy elmondta, nagy várakozás előzi meg részükről a viadalt, kíváncsiak a pályára, de már csak egy kisebb edzést terveznek. "Gyorsan el fog telni a csütörtöki előfutamig az idő. Számomra egy álomvilág veszi kezdetét amikor a rajtpisztoly eldördül. Nagyon bizakodó vagyok a jó szereplést illetően" - tette hozzá. Kozák Danuta, a négyes másik tagja kifejtette, hogy a háromnapos döntők miatt új helyzet elé állnak, de ő is hasonlóan bizakodó az eredményességben. "A két 500-as szám jár legtöbbet a fejemben, a négyesben ez persze könnyebb, hiszen segítenek a lányok" - tette hozzá. Szabó Gabriella új szerepéről beszélt, kifejtve nem lesz könnyű a verseny, hiszen ő fogja sztrókolni a hajót. Benedek Dalmának nem ment könnyen a felkészülése, betegség, baleset nehezítette, de mégis itt van, bízik a remek szereplésben. A férfi kajaknégyes két tagja Vereczkei Ákos és Kammerer Zoltán együtt szólalt fel, kissé könnyedebb, humorosabb stílusban mondták el, hogy érmük színe a Tippmix-oddsoktól is függ, majd komolyra fordítva hozzátették, számukra is változott a korábban megszokott program hiszen az előfutam és a döntő között 29 óra fog mindössze eltelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.