Gazdaság

Felére csökkent a forint alapú lakáshitelezés

Felére csökkent a forint alapú lakáshitelezés

2011. augusztus 8., hétfő
Felére csökkent a forint alapú lakáshitelezés

A Napi Gazdaság számítása szerint a forint alapú lakáshitelezés az idei év első félévében 54 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest.

A lap a számításait a Magyar Nemzeti Bank adataira alapozta. A Napi Gazdaság által megkérdezett bankok között egy sem akadt, amelyik a trendtől eltérő folyamatokról számolt volna be, és többségük már nem is számít idén változásra. A lakáshitel-felvételnél általános a húsz éven túli futamidő, a lakáshitelek átlagos összege pedig nem változott; az egyik megkérdezett pénzintézetnél például 6-8 millió forint. A hitelintézeti szakemberek szerint a szokásos őszi lakáshitel-akciókra az idén nem nagyon érdemes számítani; ezzel kapcsolatban inkább csak a most is futó költségelengedési gyakorlatot említették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.