Sport

Farkas Cinga megújult SZKKSE-t dirigál az NB I/B-ben

Farkas Cinga megújult SZKKSE-t dirigál az NB I/B-ben

2011. augusztus 18., csütörtök
Farkas Cinga megújult SZKKSE-t dirigál az NB I/B-ben

Javában zajlik a felkészülés a Szeged KKSE-Algyő női kézilabdacsapatánál az NB I/B következő szezonjára. A lányok hétfői edzésén Farkas József "Cingával", az új vezetőedzővel beszélgettünk.

– Önnel, mint új edzővel, és új játékosokkal vágnak neki a tavalyi ötödik hely után az idei bajnokságnak az NB I-ben. Hol tart a felkészülés?

– Kicsit megzavarta a dorozsmai csarnok lakkozása a felkészülésünket, így csak pénteken tudunk először edzeni rendes körülmények között. Szombaton viszont már egy felkészülési tornán veszünk részt Orosházán, ez az első állomás. Két héttel ezután lesz egy saját rendezésű, ugyancsak négycsapatos tornánk, rá két hétre pedig már indul is a bajnokság. Hathetes felkészülést terveztem, a mostani a második hét, amit elkezdtünk. Úgy érzem, azok az egyéni, elsősorban fizikai feladatokat, amiket előtte kiosztottam, már elvégezték a játékosok, a technikai részét pedig most kezdtük el gyakorolni. A hétfői csarnokproblémától függetlenül úgy gondolom nem vagyunk elkésve.

– Új arcok tűntek fel a csapatban. Róluk mit kell tudni, mit vár el tőlük?

– Rutinos játékosok érkeztek, a

Karsai

testvérpár,

Dóra

átlövő,

Roberta

irányító poszton,

Velky Viktória

ugyancsak átlövő, aki a Dunaújvárosnak volt egyik erőssége, a balkezes

Mocsári Melinda

pedig Kecskemétről – ők meghatározóak lehetnek az új csapatban. A

Draxler

testvérpár,

Dorottya

és

Orsolya

a KSZSE-ből érkezett – ők úgy érzem, eléggé elhivatott páros, akik szeretnék megmutatni magasabb osztályban is, mire képesek A többi helyért, elsősorban a szélső posztokért van nagy harc, illetve aki be tudja bizonyítani, hogy belső poszton, középen is megfelelő játékerőt tud képviselni, az mindenféleképpen helyet fog kapni a csapatban.

– Kik nem vesznek részt jelenleg a csapat felkészülésében?

– Az egyik legrutinosabb átlövőnk,

Varga Dóra

távozott. Kapus poszton még tárgyalásokat folytatunk a

Dobó Mónikával

, ő munkahelyi elfoglaltságok miatt szeretné abbahagyni a kézilabdázást, de bízom benne, hogy ez nem így történik és számíthatunk rá.

Asztalos Judit

és

Dávid Zsuzsanna

később kezd, előbbire számítok mindenféleképpen, utóbbi pedig tavaly megmutatta, hogy tud magasabb szinten is játszani.

Farkas Alexandra

jelenleg Angliában van, vele kapcsolatban még nem tudok nyilatkozni.

– Milyen lesz a következő bajnokság? Kevesebb rivális, magasabb célok és erősebbnek tűnő csapat...

– A bajnokságban a lehetséges 12 csapatból nem tudott mind elindulni anyagi okok miatt, így 11 csapat játszik idén az NB I/B keleti csoportjában. A pénzhiány mindenhol rányomja a bélyegét a lehetőségekre, ez viszont azt is jelenti, hogy a jó játékosok azon pontok köré tömörülnek, ahol nem csak ígéretek vannak, hanem a vezetés teljesíti vállalásait. Emiatt úgy érzem lesz 3-4 erős együttes, a többi pedig megpróbál jövőre is életben maradni. A vezetőség elvárása felénk a dobogó elérése.

– Kik lehetnek ezek az erős csapatok?

– Jó kérdés. Így év elején mindenhol nagy reményekkel vágnak a szezonnak. Igazából nem lehet tudni egyelőre kik lesznek az erős csapatok. Sajnos eléggé befolyásolja a bajnokság kimenetelét az élvonalbeli együttesek második csapatainak nevezése. Ez azt jelenti, hogy egy adott mérkőzésre, egy gyengébb ellenféllel szemben gyakran nem küldik a legjobbakat, viszont a jobbak ellen még megerősítettebb társulatot küldhetnek, hogy az első csapatba be nem férő játékosok több lehetőséget kaphassanak. E tekintetben kicsit irreális a bajnokság – ez van…

– Sok változás, sok megújulás történt az SZKKSE-nél, nyilván változik a játékrendszer is...

– A tavalyihoz képest nagyon sokat fog változni a játékunk, hiszen nekem úgy tűnik, kicsit alacsonyabbak lettünk a tavalyinál, ebből adódóan erőszakosabb védekezést kell játszanunk, és sokkal több lerohanásos variációval kell rendelkeznünk, mint eddig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.