Búvárúszás: Német és orosz győzelem a zárónapon

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Német és orosz győztest avattak a 20 km-es nyílt vízi uszonyos úszásban, a 16. uszonyos és búvárúszó-világbajnokság zárónapján.

A szegedi Maty-éren a versenyzőknek több mint 20 kört kellett úszniuk szombaton. A Nemzeti Sportszövetség sajtószolgálatának beszámolója szerint többen feladták a küzdelmet, mivel vagy saját magukat nem tudták legyőzni, vagy éppen az uszonyuk szorítását nem bírták elviselni. A férfiaknál Christoph Oefner nyert, a nőknél pedig Marina Voronyina, aki ezzel ötre növelte a nyílt vízen szerzett orosz aranyak számát.

Nyíltvízi eredmények:

férfi uszonyos úszás, 20 km:

1. Christoph Oefner (Németország) 3:05:57.33 óra
2. Simone Mallegni (Olaszország) 3:07:10.03
3. Christian Höra (Németország) 3:08:09.72

női uszonyos úszás, 20 km:

1. Marina Voronyina (Oroszország) 3:17:40.38 óra
2. Szofija Jeremcova (Oroszország) 3:19:52.68
3. Tetjana Kranszogor (Ukrajna) 3:20:33.44

A vb csütörtökig Hódmezővásárhelyen zajlott, a medencés részben a magyar csapat két aranyérmet, egy ezüstöt és négy bronzérmet szerzett.
“Minden tekintetben kiváló volt ez a világbajnokság – jelentette ki Achille Ferrero, a világszövetség (CMAS) olasz elnöke. – Biztos vagyok benne, hogy úgy vonul be a sportág történetébe, hogy minden idők egyik legsikeresebb versenye mind a rendezés, mind a világcsúcsok tekintetében.”

Default thumbnail
Előző sztori

Hirosima évfordulójára emlékeztek Budapesten

Default thumbnail
Következő sztori

Női futball: nem bírt a SZAK az ezüstérmessel a rajton

Legutóbbi hasonló cikkek