Gazdaság

A NAV együttműködik a dohányipari cégekkel

A NAV együttműködik a dohányipari cégekkel

2011. augusztus 24., szerda
A NAV együttműködik a dohányipari cégekkel

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) együttműködési megállapodásokat kötött a Magyar Dohányipari Szövetség (MDSZ) tagvállalataival és a Philip Morris Magyarország Kft.-vel; az együttműködés célja, hogy a NAV hatékonyan tudjon fellépni a dohánygyártmányok hamisításának, illetve Magyarországra csempészetének megakadályozása érdekében - közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-vel, az Imperial Tobacco Magyarország Kft.-vel, a JTI Hungary Zrt.-vel, és a Continental Dohányipari Zrt.-vel, valamint a Philip Morris-szal kötött kétoldalú megállapodásokat a NAV részéről

Arnold Mihály

vám- és pénzügyőri szakmai elnökhelyettes, valamint a felsorolt dohányipari cégek vezető képviselői írtak alá. A NAV és a dohánycégek olyan információcsere-gyakorlatot alakítanak ki, amely a jogsértések elkövetésének lehetőségét a minimumra csökkenti, ugyanakkor lehetővé teszi a gyorsabb reagálást a piaci változásokra, és elősegíti a jövedéki és egyéb adóbevételek beszedésének biztosítását - olvasható a közleményben. Az aláíró felek megosztják egymással az egyes dohánygyártmányok szállításával kapcsolatos, illetve a lefoglalt termékek eredetiségének megállapítására vonatkozó adatokat, valamint képzéseket szerveznek az egyes jogsértések hatékonyabb felderítése érdekében. A megkötött együttműködési megállapodások hozzájárulnak ahhoz, hogy a bevételek biztosítása mellett 2017. december 31-ig Magyarország maradéktalanul eleget tehessen az Európai Unió által meghatározott adószint-előírásnak - hangsúlyozza a NAV.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.