Közélet

A Jobbik részönkormányzatok létrehozását javasolja

A Jobbik részönkormányzatok létrehozását javasolja

2011. augusztus 3., szerda
A Jobbik részönkormányzatok létrehozását javasolja

Településrészi önkormányzatok létrehozására tesznek javaslatot a Jobbik önkormányzati képviselői minden olyan városban és nagyobb faluban, ahol rendelkeznek képviselői hellyel - közölte a párt szerdán az MTI-vel.

Hegedűsné Kovács Enikő

, jobbikos országgyűlési képviselő közleménye szerint a Jobbik nem nézi tétlenül, hogy a Fidesz-kormány hűbéreseivé akarja tenni az önkormányzatokat, hanem minden eszközzel azon dolgozik, hogy a települési önkormányzatok húsz évvel ezelőtt kivívott függetlenségét és jogait megóvja. "Célunk az, hogy a helyhatóságok vezetői - pártállásuktól függetlenül - kihasználják a törvény adta lehetőséget és részönkormányzatok alakításával demonstrálják az erős önkormányzatiság melletti elkötelezettségüket" - olvasható a közleményben. A képviselő az első sikerként értékelte, hogy Harkány város képviselő-testülete egyhangúlag döntött a terehegyi részönkormányzat megalakításáról. Országos akciójával a Jobbik azt is el akarja érni, hogy a kormány mondjon le a kétezer főnél kisebb lélekszámú települések önkormányzatainak felszámolásáról, ez ugyanis az ellenzéki párt szerint az önkormányzás jogának elvesztését jelenti. "Ez nem más, mint a központosított tanácsrendszer visszaállítása, illetve ceausescui falurombolás" - tartalmazza a képviselő közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.