Sport

Vízilabda: ismét Szerbia - Varga Péter elemez

Vízilabda: ismét Szerbia - Varga Péter elemez

2011. július 27., szerda
Vízilabda: ismét Szerbia - Varga Péter elemez

Az Egyesült Államok nyögvenyelős legyőzésével elődöntőbe jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott, ahol a németek felett diadalmaskodó régi ellenfél, Szerbia vár Kemény Dénes alakulatára. Varga Pétert kérdeztük az esélyekről.

A magyar válogatott megszenvedett az amerikaiakkal szemben, csak nagy csatában, a második félidőben mutatott fegyelmezettebb védekezés révén sikerült megfordítani a mérkőzést 9-8-ra. A szerbek elleni elődöntőben mindenképp többet kell mutatniuk a Kemény-legényeknek. "A szerbek ellen nagyon nehéz mérkőzést fogunk vívni. Az amerikaiak elleni negyeddöntő első felében a védekezésünk nem működött a legjobban, erre nagyon kell figyelni az életveszélyes délszlávok ellen. Azonban ha a maximumot hozza ki magából a csapatunk, akkor reális lehet a döntőbe jutás. Az, hogy egy gyengébb ellenfél ellen játszhattunk először, mindenképp jó nekünk, ráadásul az a mérkőzés rávilágított néhány hibára, amit lehetőségünk van kijavítani, hogy a szerbek ellen már ne kövessük el" - mondta el Varga Péter. A szerb válogatott magabiztosan menetel eddig a világbajnokságon, csoportjukat megerőltetés nélkül nyerték, három meccsen mindössze 12 gólt kapva, ami az egész tornán az eddigi legjobb védekezést jelenti. Tartva formájukat, a negyeddöntőben a nyolc csapat leggyengébbje, Németország ellen is gond nélkül behúzták a meccset (9-4). A másik ágon Horvátország 9-6-ra legyőzte Montenegrót, míg az olaszok a spanyolok felett diadalmaskodtak 10-6-ra. "Montenegrónak több meghatározó embere hiányzott, a horvátok győzelmét ez is magyarázza. Az olasz fiatal, ütőképes gárda, a tavalyi Európa-bajnokság elődöntőjében borsot is törtek a magyar csapat orra alá, számítottam rá, hogy legyőzik a spanyolokat. Az elődöntőben a horvátok rutinja azonban valószínűleg felülkerekedik az olasz ifjakon" - közölte a Szeged Beton csapatkapitánya. Az m1 a mérkőzést csütörtök délelőtt élőben közvetíti 10.40-től.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.