Közélet

Vasárnapig tart a Rotary-Rotaract jótékonysági gyerektábor

Vasárnapig tart a Rotary-Rotaract jótékonysági gyerektábor

2011. július 7., csütörtök
Vasárnapig tart a Rotary-Rotaract jótékonysági gyerektábor

Idén sokadik alkalommal rendezték meg a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary és a szegedi Rotaract Club közös projektje, a kishomoki gyerektábor, ahol jelenleg szerb, román valamint magyar gyermekek üdülnek. Míg a költségvetésről a Rotary Club, addig a programokról és a kicsik szórakoztatásáról, ifjúsági szervezete gondoskodik.

A vasárnap startolt táborban a 8-13 év közötti fiatalok megismerhették Ópusztaszer látványosságait, ellátogattak a szegedi Móra Múzeumba, valamint különböző táborhelyi kézműveskedéssel, csapatversenyekkel ütik el az időt. Különleges programok is várnak a gyerkőcökre, így a kungfu-bemutató, a drog-prevenciós előadás és a minden este megrendezésre kerülő diszkó. A tábor egy héten keresztül foglalja le a srácokat, ahol kreatív mese keretén belül végzik feladataikat, majd a hét végén a Club győztest is hirdet a megalakult csapatok közül. A kiválasztott 35 gyermek költségmentesen nyaralhat Kishomokon, hiszen mindannyian valamilyen okból kifolyólag hátrányos helyzetűek. Közöttük élvezi a nyári napsütést a két, Rotaract által "Életpálya program" címén támogatott szatymazi diák, akiket egy éven keresztül a tanulásban és a szabadidő hasznos felhasználásában segíti a Club, irányt mutatva a későbbi boldoguláshoz. Mind a táborban, mind pedig az "Életpálya programban" megfordulók, oktatók és hivatali személyek általi ajánlásokkal kerültek ki a lehetséges jelöltek közül, figyelembe véve a nehezebb életkörülmények mellett az iskolai eredményeket is. A Rotaract Club valamennyi tagja a héten tehát azon fáradozik, hogy minél kellemesebb élménnyel gazdagodjanak a gyerekek, ám külön elismerés illeti a tábor idei főszervezőjét

Pálfi Alexandrát

és a Rotary Club-ot, valamint további támogatóinkat, mint a Printkert vagy éppen

Gera Gábort

és a Szeged Szépe szépségeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.