Sport

Új névadó szponzorral folytatják a Szedeák kosarasai (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Új névadó szponzorral folytatják a Szedeák kosarasai (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2011. július 13., szerda
Új névadó szponzorral folytatják a Szedeák kosarasai (FRISSÍTVE) + FOTÓK
Az októberben kezdődő bajnokságban Naturtex-SZTE-Szedeák néven szerepel az együttes - ahogy azt jeleztük, ezt jelentették be a klub vezetői a délutáni sajtótájékoztatón. Akárcsak a 2001/2002-es A csoportos esztendőben, a következő idényben is a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft. lesz a Szedeák gárdájának névadó szponzora. A Dél-Konstrukt Kft. is a klub támogatói között marad. Az elitben ősztől Naturtex-SZTE-Szedeák néven játszanak majd a Tisza-partiak. Az is eldőlt, hogy a vezetőedző továbbra is Fodor Péter marad, kinek irányításával újoncként a 11. helyet szerezte meg az együttes. A szakmai stáb egy 43 esztendős szerb szakemberrel egészül ki: Zoran Markovics utánpótlásedzőként, az U23-as alakulat mestereként vállal majd szerepet, de a többi csapat felkészítésében is közreműködik. A keret lassan, de biztosan formálódik. A tavalyi légiósok közül Nebojsa Dukics biztosan itt folytatja, a magyar magból is csak Nyilas István sorsa kérdéses. Sikerült leigazolni egy fiatal, tehetséges centert: a 24 esztendős, 209 centi magas Farkas Attila Paksról érkezik. Nézzük a részleteket!

A Dél-Konstrukt átadta a stafétát a Naturtexnek

A délutáni sajtótájékoztatón Kardos Péter klubelnök röviden értékelte az elmúlt idényt. Mint fogalmazott, a csapat a bennmaradással teljesítette a kitűzött célokat, sőt, egy ideig esélye volt arra is, hogy felülmúlja az elvárásokat. Az elnök szerint a Szedeákot mint minőségi utánpótlás-nevelő műhelyt pozitívan érintette, hogy a társasági adóforintok a sportba áramlanak, de a válság miatt így is sokat kellett dolgozni azért, hogy megőrizzék az egyensúlyt. A klub életében a legfontosabb gazdasági változás, hogy az utánpótlás finanszírozását az újonnan létrejött Szedeák Nonprofit Kft. fogja ellátni Bonifert Domonkos ügyvezetésével. A Szedeák elnöksége is megújult: tagjai a régi-új elnök és alelnökök (Méhes Gábor, Molnár Csaba) mellett ifj. Duda Ernő, a Solvo Biotechnológiai Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gellért Ákos, a Naturtex Kft. tulajdonosa, Majó Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem gazdasági és műszaki főigazgatója és Pintér M. Lajos, a SZEGEDma.hu és a Telin TV főszerkesztője lettek. Kardos Péter megköszönte Szabó Gábornak, az SZTE rektorának, hogy az egyetem továbbra is a csapat emellett áll, kiszámítható partner. A klubelnök Keresztúri Ákosnak, a Dél-Konstrukt Kft. tulajdonosának is meleg szavakkal köszönte az elmúlt két év során névadószponzorként nyújtott támogatást. Jelképesen a 2010. évi NB I/B-s bajnokság megnyeréséért járó kupa átadásával búcsúztatták a korábbi főtámogatót, majd egy stafétabot ugyancsak jelképes átadásával a régi-új névadó szponzor, a Naturtex Kft. tulajdonosa, Gellért Ákos vette át a csapat főtámogatójának szerepét. Gellért Ákos elmondta, a névadó szponzori szerepbe visszatérés egyik fő motiválója Kardos Péter személye volt, valamint a férfi kosárlabdacsapat népszerűsége és a várakozásokhoz mérten jó szereplése. Fontos számára az a kiváló közeg is, ami a csapatot, a klubot körülveszi. A stafétát átadó Keresztúri Ákos kifejtette, a Dél-Konstrukt Kft. az elmúlt két évet valódi sikertörténetként élte meg, s külön örömöt jelentett számára, hogy az együttes szinte valamennyi hazai mérkőzését személyesen is megtekintette. Hozzátette: megváltozott formában, de továbbra is támogatni fogják a Szedeákot. A nagy kosárlabda-rajongó hírében álló Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora arról beszélt, egy universitasnak támogatnia kell minden sportot, amely vonzza a tömegeket, a fiatalokat. Emellett hozzátette, a kosárlabda az a sportág, amely a legközelebb áll az egyetem imázsához, ezért is karolták azt föl, illetve állnak ki mellette a továbbiakban is.

A magyar mag megmarad

A szakmai átalakulásokat Bonifert Domonkos ügyvezető ismertette. Azzal kezdte, hogy a kispadon nincs változás: továbbra is Fodor Péter a vezetőedző, munkáját pedig ő segíti. A tavalyi magyar mag is megmaradt, ezt légiósként Nebojsa Dukics személye továbbra is erősíti, mellé egy további külföldi szerződtetését is tervezik, amennyiben anyagi lehetőségeik ezt lehetővé teszik. Új játékosként az Albacompot és a Paksot is megjárt klasszikus center, Farkas Attila fog tevékenykedni a tábla alatt. (Vele még a mai napon interjút is közlünk - a szerk.) Elhangzott, Nyilas István szegedi játéka a következő idényben esetleges ausztriai munkavállalás miatt még nem vehető teljesen biztosra. A szakmai stábot az Újvidékről Szegedre csábított Zoran Markovics fogja erősíteni utánpótlásvonalon, illetve a felnőtteknél a center- és erőnléti képzésben működik közre a 43 éves szerb szakember. Az 1967. december 30-án született Markovics egykoron meghatározó játékosa (centere) volt annak a KK Beocsinnak (Belcsény), amely 1996-ban jugoszláv bajnoki döntőt játszott a Partizannal, és a következő idényben a Saporta-kupában szerepelt. Később kosárlabdázott Lengyelországban, Macedóniában és Romániában is, az Arad csapatával bajnoki címet szerzett. Edzőként az újvidéki Sport Key-nél és a KK Slavija csapatánál tevékenykedett. Augusztus 15-én kezdődik a felkészülés, napi két tréninggel, majd a szeptember 10-i hétvégén Kecskeméttel egy oda-visszavágós edzőmeccs, majd egy hétre rá egy négycsapatos kaposvári torna szerepel a programban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.