Sport

Nyári Sándor: Im memoriam Körtvélyessy Péter

Nyári Sándor: Im memoriam Körtvélyessy Péter

2011. július 11., hétfő
Nyári Sándor: Im memoriam Körtvélyessy Péter

Hatvanéves korában szombat éjszaka elhunyt Körtvélyessy Péter üzletember, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának elnöke. Nyári Sándor, az egykori Medikémia Szeged kétszeres magyar bajnok férfi röplabdacsapat vezetőedzőjének emlékezését olvashatják.

Emlékszem, Péter, a nyolcvanas évek végén a DÉLÉP vállalat szétesésével életveszélybe került az akkor már dobogós helyekért küzdő szegedi férfi röplabdacsapat, illetve a Vidácsné Vecseri Erika által fémjelzett többszörös Világkupa-győztes női tekecsapat. Arra is nagyon jól emlékszem, hogy Sári János, a tekések főnöke a hóna alá csapott engem, és azt mondta, menjünk el Körtéhez (Körtvélyessy Péter, az egyik dél-magyarországi építőipari cég vezetője), mondván, ő nagyon szereti a sportot, és segíteni akar. És Körtvélyessy segített. Ismeretlenül is nagyon kedvesen fogadott, és elmondta, hogy a nagyon szimpatikusan fejlődő röplabdát, és a városnak is rangot adó női tekét mindenáron meg fogja menteni. A szavakat tettek követték, fölpörögtek az események. A DÉLÉP SC-ből kiemelt férfi röplabda-, és a női tekecsapat Építők néven versenyzett tovább. Körtvélyessy úr kinevezett a megalakult egyesület ügyvezető-igazgatójává, és a Szőregi úti stadion lett a két szakosztály új otthona. Óriási szeretettel és vigyázással kísérte szereplésünket, mindig elvárta, hogy a vidéki meccsekről este hazafelé tartva tájékoztassam. Mint mondta, bármikor is hívsz Sanyi, és bármi is az eredmény, arról nekem mindig tudnom kell. Aztán ismét rátalált a szerencse a röplabdára, és a PIÉRT Vállalat, majd a Medikémia megmentette, és sikersportággá menedzselte. Péterrel nem szakadt meg a kapcsolatunk, sikeres üzletember volt, de mérhetetlen sok elfoglaltsága mellett mindig volt ideje arra, hogy a röplabdáról beszélgessünk, és természetesen a vízilabdáról, amely mindig is a szíve csücske volt. Emlékszel, Péter?! Hatvanesztendős voltam, és az Újszegedi Sportcsarnok különtermében az ünnepség után csaknem éjfélig beszélgettünk, borozgattunk. Szó esett a röplabda újabb szegedi vesszőfutásáról, és büszke voltál, hogy a vízilabdásokkal megvalósíthatod menedzseri álmaidat. Ahogy őt ismertem, ha valamit elhatározott, azt meg is valósította. A közismerten nagytörvényű, de nagyon korrekt ember most a pólósokra óriási terhet hagyott, hiszen úgy látom, szakmailag és szervezettségében a magyar sikersportág egyik legjelentősebb vidéki bázisát építette fel. Távozása szívet-lelket facsaróan keserű hír, kalapot emelek kivételes emberi kvalitásai előtt. Péter, köszönök mindent! Nyugodj békében.

Nyári Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.