Nem kerülhető meg az állami vadászvizsga

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezentúl nem vadászhatnak állami vadászvizsga nélkül azok, akik úgynevezett “gyorstalpaló” tanfolyamon szereznek bizonyítványt, erről a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) július 28-án életbe lépett rendeletmódosításának intézkedik – közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

A változtatásra azért volt szükség, hogy felkészületlenül senki ne kezdhessen vadászni. A tanfolyamrendszerű képzésben szerzett középfokú végzettség ugyanis csak elvben ad elegendő szakismeretet a szakemberek szerint. Ezért fontos, hogy ne lehessen kikerülni az állami vadászvizsga megszerzését.
A rendeletmódosítás célja az is, hogy az üzletággá fejlődött tanfolyami vadászképzéseket felszámolja.
A tárcához érkezett visszajelzések alapján ugyanis több százan végeztek az állami vadászvizsgát megkerülő középfokú tanfolyamokon. Ezeken a képzéseken a hallgatók nem kaptak valódi felkészítést. A résztvevők ugyanakkor szinte készen kapták a formális vizsgával záruló képzés alapján a bizonyítványt – tájékoztatott a tárca.

Előző sztori

Szombaton elrajtol az uszonyos- és búvárúszó-vb

Következő sztori

A fröccs mindenkiért, mindenki a fröccsért