Bulvár

Nem kerülhető meg az állami vadászvizsga

Nem kerülhető meg az állami vadászvizsga

2011. július 29., péntek
Nem kerülhető meg az állami vadászvizsga

Ezentúl nem vadászhatnak állami vadászvizsga nélkül azok, akik úgynevezett "gyorstalpaló" tanfolyamon szereznek bizonyítványt, erről a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) július 28-án életbe lépett rendeletmódosításának intézkedik - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

A változtatásra azért volt szükség, hogy felkészületlenül senki ne kezdhessen vadászni. A tanfolyamrendszerű képzésben szerzett középfokú végzettség ugyanis csak elvben ad elegendő szakismeretet a szakemberek szerint. Ezért fontos, hogy ne lehessen kikerülni az állami vadászvizsga megszerzését. A rendeletmódosítás célja az is, hogy az üzletággá fejlődött tanfolyami vadászképzéseket felszámolja. A tárcához érkezett visszajelzések alapján ugyanis több százan végeztek az állami vadászvizsgát megkerülő középfokú tanfolyamokon. Ezeken a képzéseken a hallgatók nem kaptak valódi felkészítést. A résztvevők ugyanakkor szinte készen kapták a formális vizsgával záruló képzés alapján a bizonyítványt - tájékoztatott a tárca.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.