Gazdaság

Napi Gazdaság - Őszre kész a külgazdasági stratégia

Napi Gazdaság - Őszre kész a külgazdasági stratégia

2011. július 11., hétfő
Napi Gazdaság - Őszre kész a külgazdasági stratégia

A tervek szerint ősszel véglegesítik a jelenleg szakmai, társadalmi vitán lévő külgazdasági stratégiát - tudta meg a Napi Gazdaság.

A lap a hétfői számában

Orodán Krisztiánt

, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szóvivőjét idézi: "ez olyan összetett program, amely a teljes külgazdaságot lefedi, vagyis a kereskedelemfejlesztés mellett a befektetésösztönzéssel is foglalkozik. A kormány az exportot 2015-re a jelenlegi 72 milliárd euróról 120 milliárd euróra tervezi növelni, a működőtőke-behozatalt (FDI) pedig négymilliárd euróra. Az FDI és az export erősítése révén 50 ezer új munkahely keletkezhet a stratégia kidolgozói szerint - olvasható a Napi Gazdaságban. A külgazdasági stratégia nem Kínára épül - válaszolta a szóvivő a Napi Gazdaságnak. Továbbra is fontosak a jelenlegi célpiacok az export és a befektetésösztönzés terén egyaránt. A stratégia szerint a magyar cégek külföldi befektetéseit is segítik. Itt a legfontosabb célpont a Balkán és Kelet-Európa. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal a meglévő, jól bevált eszközök - kiállítások, szakember találkozók - mellett újakat is tartalmaz. Ilyen például a kis- és középvállalatoknak alkotott export-tanácsadói program.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.