Közélet

Mozgáskorlátozott parkolási igazolvány miatt 393 nyomozás

Mozgáskorlátozott parkolási igazolvány miatt 393 nyomozás

2011. július 25., hétfő
Mozgáskorlátozott parkolási igazolvány miatt 393 nyomozás

Az első fél évben 393 esetben rendeltek el nyomozást mozgáskorlátozott személyeknek kiadott parkolási igazolványokkal való visszaélés miatt - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság adatait idézve a lap beszámol arról, hogy 340 esetben közokirat-hamisítás, 50 alkalommal okirattal történő visszaélés, három esetben pedig lopás miatt indítottak nyomozást. Az év első hat hónapjában 214 nyomozás zárult le, ebből kilenc bírósági eljárás megindításával. További 193 esetben a nyomozók vádemelési javaslattal zárták le az ügyet.

Szakály József

, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének irodavezetője azt nyilatkozta a Magyar Nemzetben, hogy a jövőben a háziorvosok nem adhatnak ki igazolást a parkolási igazolványhoz, az várhatóan a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal illetékes orvosi bizottságának feladata lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.