Közélet

Kongresszust tartott a Fidelitas Debrecenben

Kongresszust tartott a Fidelitas Debrecenben

2011. július 17., vasárnap
Kongresszust tartott a Fidelitas Debrecenben

A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal újabb két évre a Fidelitas elnökévé választották Ágh Pétert, akinek nem volt kihívója a vasárnapi debreceni tisztújító kongresszuson.

A Fidelitast 2009 óta vezető politikus a küldöttek által leadott 336 érvényes szavazatból 303-at megszerezve folytathatja munkáját az Fidesz ifjúsági társszervezetének élén.

Ágh Péter

a 2013-ig tartó elnöki ciklusban két feladatot tart kiemeltnek: az ifjúság érdekeinek megjelenését a kormányzati munkában és a szervezetépítés folytatását a Fidelitasban. A Fidelitas 10. kongresszusa

Orbán Viktor

videoüzenetével kezdődött a debreceni Kölcsey Központban. Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, így a kormány számít a munkájukra - üzente a kormányfő. "Térdig állunk a munkában mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére jelentősen át kell szerveznünk" - szólt a tisztújító kongresszus több száz fős hallgatóságához a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a kormány mindig számíthatott a fiatalokra és a Fidelitasra, és azt kérte, ezentúl is segítsék a munkájukat. Ágh Péter elnöktől azt kérte: "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére".

Kósa Lajos

, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke köszöntőjében kifejtette: ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni. A politikus fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas jelen legyen a politikai döntések meghozatalánál, mert mint mondta, a ma meghozott döntések hosszú távon őket érintik.

Szijjártó Péter

, a miniszterelnök szóvivője arról beszélt, hogy a Fidelitas fennállása óta a legnagyobb sikereit érte el a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon, így ma a legfontosabb, fiatalokat érintő kérdések nem születhetnek meg a szervezet nélkül.

Kubatov Gábor

, a Fidesz pártigazgatója szerint a Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek "nincs versenytársa a pályán", az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt.

Nyitrai Zsolt

infokommunikációért felelős államtitkár, korábbi Fidelitas alelnök kijelentette: a Fidelitasnak nem az a szerepe, hogy kis Fidesz legyen. A politikus szerint a Fidelitas tagjainak olyan hívószavak mentén kell szerveződniük, mint a szókimondó, vagány, forradalmár, trendi és szabadelvű.

Cser-Palkovics András

, volt Fidelitas-alelnök, Székesfehérvár polgármestere köszöntőjében kiemelte: a Fidelitashoz tartozás a barátságról, a jó közösségről és az egységről szól. Fontosnak nevezte, hogy a fiatalok ott legyenek a kormányzásban és képviseljék az ifjúság érdekeit.

Mihalovics Péter

, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztosa a Fidelitas-kongresszuson bejelentette: az év második felére elkészül és a kormány elé kerül az Új nemzedék jövője program.

Dömötör Csaba

, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezete, az YEPP legutóbbi berlini kongresszusán megválasztott elnöke a korábbinál erősebb nemzetközi szervezetet ígért, amely minden, az ifjúságot érintő kérdésben hallatni fogja a hangját. A küldöttek megválasztották az ifjúsági szervezet alelnökeit is. A korábbi alelnökök közül

Böröcz László

(Budapest),

Kérdő Zsuzsa

(Hajdú-Bihar), Mihalovics Péter (Veszprém),

Vizin Tamás

(Bács-Kiskun),

Vörös Ádám

(Jász-Nagykun-Szolnok) és

Zsiga Marcell

(Borsod-Abaúj-Zemplén) maradt posztján. Új alelnökké választották

Balogh Gergelyt

(Fejér),

Domonyi Lászlót

(Bács-Kiskun),

Karácsony Ádámot

(Pest),

Király Erzsébetet

(Budapest),

Komár Gergőt

(Somogy),

Magera Tibort

(Szabolcs-Szatmár-Bereg),

Oroján Sándort

(Heves),

Rónaszéki Nórát

(Békés),

Várfi Andrást

(Békés) és

Vincze Ágnest

(Budapest).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.