Közélet

Kedden kezdődik Tusványos: politizálás rövidnadrágban

Kedden kezdődik Tusványos: politizálás rövidnadrágban

2011. július 19., kedd
Kedden kezdődik Tusványos: politizálás rövidnadrágban

Teltházra számítanak a szervezők a Bálványosi Szabadegyetemen

Huszonkét évvel ezelőtt az erdélyi Bálványoson indult, majd kinőtte a helyet, és Tusnádfürdőre költözött a magyar–magyar, illetve a magyar–román párbeszéd legnagyobb közéleti fórumává vált Tusványos. A Bálványosi Szabadegyetem meg tudta őrizni eredeti célját, a „rövidnadrágos politizálást”, vagyis hogy őszintén, nyíltan, kötetlenül, közben fesztiválhangulatban szórakozva lehessen eszmét cserélni a két ország társadalmi, politikai problémáiról.

A kedden kezdődő tusnádfürdői találkozó a megújuló magyar nemzetpolitikára helyezi a hangsúlyt. A legfrissebb hír, melyről várhatóan itt is szó lesz, hogy első fokon a bukaresti törvényszék elutasította az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzését.

Toró T. Tibor

, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke a Kossuth Rádiónak ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy megfellebbezik a döntést. A szabadegyetem egyéb témái között szerepel a kettős állampolgárság, a kulturális örökség védelme, a szórványmagyarság helyzete, a romakérdés és hangsúlyosan az autonómia, a közigazgatási reform és az erdélyi magyar politikai erők konszenzusának ügye is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.