/

Jelentősen növekedett a mórahalmi fürdő forgalma

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2010-ben átadott, uniós támogatással megvalósult bővítésnek köszönhetőn, több mint 70 százalékkal növekedett az előző évhez képest a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő forgalma – közölte Nógrádi Zoltán (Fidesz) polgármester pénteken a homokháti kisvárosban.

Az elmúlt év első félévében 67 ezren váltottak belépőt a fürdőbe, míg idén ugyanebben az időszakban több mint 114 ezren – mondta a polgármester a beruházás eredményeiről tartott tájékoztatón.
A jelentős növekedés egyértelműen a 880 millió forintból, felerészben uniós támogatásból megépült, háromezer négyzetméteres családbarát szárny átadásának köszönhető, hiszen főszezonon kívüli időszakról van szó – hangsúlyozta a polgármester.
A szezonalitás hatásait csökkentő fejlesztésnek köszönhetően a tavalyi 300 ezret követően a becslések szerint a fürdő vendégszáma idén meghaladja a 400 ezret – mondta Nógrádi Zoltán.
A fejlesztés nyomán a legkisebbeket többszintű kaland- és élménymedence, gyermek- és a bébi pancsoló, két fedett csúszda, játszóház, babaaltató várja. A szülők és nagyszülők kikapcsolódását termál ülőmedence, jacuzzi, a kneipp-medence, jégkása kút és sokszínű szolgáltatást nyújtó szaunavilág garantálja, több új pihenőtér és egy napozóterasz is épült. A bővítés után immár összesen 21 medence szolgálja ki a vendégeket, és a fürdő több mint száz embernek ad munkát.
Berta Zsolt, az önkormányzat turisztikai referense közölte: a vendégek több mint 30 százaléka a Vajdaságból érkezik. Az önkormányzat a határon túl is intenzív marketing-tevékenységet folytat, számos szerb nyelvű tájékoztató kiadvány készült, s évente tucatnyi idegenforgalmi kiállításon is részt vesznek.
Az önkormányzat szervezésében a helyi turisztikai egyesület tagjai, a fürdő és a gyógyászati részleg munkatársai szerb nyelvtanfolyamon is részt vehettek – tette hozzá a szakember.
A családbarát szárny átadása után emelkedett a Romániából érkező vendégek száma, így már elkészült a fürdőt a szomszédos országban is népszerűsítő kampány terve is – közölte a a turisztikai referens.
Belföldről elsősorban Csongrád és Bács-Kiskun megyéből fogad vendégeket a mórahalmi fürdő. A tavasszal megnyílt négycsillagos Colosseum Hotelnek köszönhetően kezd átalakulni a vendégek összetétele is, míg korábban jellemzően egy-egy napra látogattak el a fürdőbe a turisták, az elmúlt időszakban egyre többen maradnak hosszabb ideig, akár egy hétig is.

Előző sztori

Kezdődik a szabadtéri opera hétvégéje + VIDEÓ

Következő sztori

A fagykár enyhítésére augusztus 19-ig adható be a támogatási kérelem