Közélet

Jelentősen növekedett a mórahalmi fürdő forgalma

Jelentősen növekedett a mórahalmi fürdő forgalma

2011. július 29., péntek
Jelentősen növekedett a mórahalmi fürdő forgalma

A 2010-ben átadott, uniós támogatással megvalósult bővítésnek köszönhetőn, több mint 70 százalékkal növekedett az előző évhez képest a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő forgalma - közölte Nógrádi Zoltán (Fidesz) polgármester pénteken a homokháti kisvárosban.

Az elmúlt év első félévében 67 ezren váltottak belépőt a fürdőbe, míg idén ugyanebben az időszakban több mint 114 ezren - mondta a polgármester a beruházás eredményeiről tartott tájékoztatón. A jelentős növekedés egyértelműen a 880 millió forintból, felerészben uniós támogatásból megépült, háromezer négyzetméteres családbarát szárny átadásának köszönhető, hiszen főszezonon kívüli időszakról van szó – hangsúlyozta a polgármester. A szezonalitás hatásait csökkentő fejlesztésnek köszönhetően a tavalyi 300 ezret követően a becslések szerint a fürdő vendégszáma idén meghaladja a 400 ezret - mondta

Nógrádi Zoltán

. A fejlesztés nyomán a legkisebbeket többszintű kaland- és élménymedence, gyermek- és a bébi pancsoló, két fedett csúszda, játszóház, babaaltató várja. A szülők és nagyszülők kikapcsolódását termál ülőmedence, jacuzzi, a kneipp-medence, jégkása kút és sokszínű szolgáltatást nyújtó szaunavilág garantálja, több új pihenőtér és egy napozóterasz is épült. A bővítés után immár összesen 21 medence szolgálja ki a vendégeket, és a fürdő több mint száz embernek ad munkát.

Berta Zsolt

, az önkormányzat turisztikai referense közölte: a vendégek több mint 30 százaléka a Vajdaságból érkezik. Az önkormányzat a határon túl is intenzív marketing-tevékenységet folytat, számos szerb nyelvű tájékoztató kiadvány készült, s évente tucatnyi idegenforgalmi kiállításon is részt vesznek. Az önkormányzat szervezésében a helyi turisztikai egyesület tagjai, a fürdő és a gyógyászati részleg munkatársai szerb nyelvtanfolyamon is részt vehettek - tette hozzá a szakember. A családbarát szárny átadása után emelkedett a Romániából érkező vendégek száma, így már elkészült a fürdőt a szomszédos országban is népszerűsítő kampány terve is - közölte a a turisztikai referens. Belföldről elsősorban Csongrád és Bács-Kiskun megyéből fogad vendégeket a mórahalmi fürdő. A tavasszal megnyílt négycsillagos Colosseum Hotelnek köszönhetően kezd átalakulni a vendégek összetétele is, míg korábban jellemzően egy-egy napra látogattak el a fürdőbe a turisták, az elmúlt időszakban egyre többen maradnak hosszabb ideig, akár egy hétig is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.