Fukusimai diákokat lát vendégül Hódmezővásárhely

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenhét japán diák érkezik Fukusima körzetéből Hódmezővásárhelyre július végén, a dél-alföldi város Európában elsőként teremt települési szintű kapcsolatot Japán katasztrófa sújtotta városaival, negyedévvel a pusztító erejű földrengés és az atomreaktor-baleset után – közölte az önkormányzat az MTI-vel szombaton.

A 14-17 éves korú gyermekek a város képviselőtestületének meghívására érkeznek Hódmezővásárhelyre. A látogatás az önkormányzat által életre hívott Kizuna projekt keretében valósul meg. A kizuna kifejezést a japánok az emberi kapcsolatokra, baráti kötelékekre alkalmazzák, ezért ezt a szót választotta Hódmezővásárhely is most induló szolidaritási akciója címéül.
Hódmezővásárhely polgármestere, Lázár János (Fidesz) az MTI-nek hangsúlyozta: „a Kizuna projekt nem segélyakció, hanem lehetőség két nép és két kultúra találkozására. Szeretnénk kifejezni az együttérzésünket a Japánt ért súlyos csapás miatt, megismerni és megérteni az erőt, amellyel a veszteséget viselik, és megmutatni számukra, hogy a Föld másik oldalán is barátokra lelhetnek. Természetesen, ezáltal is segítséget szeretnénk nyújtani az újjáépítés és újrakezdés küzdelmeiben”.
Hozzátette: azt reméli, bár Hódmezővásárhely az első, de nem az utolsó magyar település, amely hasonló akció aktív részese lesz.
A Kizuna projekt keretében a japán fiatalok megtekintik Hódmezővásárhely és térsége, valamint a főváros főbb nevezetességeit, illetve egy napot a Balatonon is eltöltenek.

Default thumbnail
Előző sztori

Baleset miatt elterelik a forgalmat a nagylaki átkelő közelében

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: kétkapuzott első edzésén az FK + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek