Sport

Dusev-Janics Natasa: "Nehéz a partról nézni a többieket"

Dusev-Janics Natasa: "Nehéz a partról nézni a többieket"

2011. július 4., hétfő
Dusev-Janics Natasa: "Nehéz a partról nézni a többieket"

A belgrádi felnőtt Európa-bajnokságon nem tudott ott lenni, a zágrábi ifjúsági és U23-as kontinensviadalra azonban Bácskapalánkáról átugrott az anyai örömök előtt álló Dusev-Janics Natasa. A háromszoros olimpiai bajnok elsősorban a szegedi lányok teljesítményére volt kíváncsi, és nem csalódott Kárász Annáék produkciójában.

- Az ember azt gondolná, két hónappal a szülés előtt már nyugalomban, felpolcolt lábakkal tölti a mindennapjait. Ehhez képest visszafogottan ugyan, de még mindig kajakozik, sőt a hétvégén ön is ott volt a zágrábi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon, hogy szurkoljon a szegedi lányoknak.

- Fontos volt számunkra ez a verseny, hiszen a szegedi női csapatból többen is indultak ezen az Európa-bajnokságon, a négyesünk például bronzérmet szerzett. Az elmúlt időszakban a Démásznál kezd egy igen erős, sokra hivatott női csapat kialakulni, és ebben a páromnak,

Andrónak

is rengeteg munkája van. Büszke vagyok a lányokra. Nagyon értékes például

Kárász Anna

ötödik helye, bár ennél is fontosabbnak tartom, hogy a válogatók során úgy szerepelt, hogy helyet kapott a női négyesben. Élete első felnőtt Európa-bajnokságán ezüstérmes lett, ami nagy szó.

- Nézte a közvetítést Belgrádból?

- Természetesen.

- Mi volt a véleménye a magyar csapatról?

- Női vonalon még mindig a világ legjobbjai vagyunk, és ez nagyon fontos. Örültem Kati aranyérmeinek, hiszen bár nem ezt az évet tekinti az olimpiai felkészülésében a legfontosabb időszaknak, mégis kiemelkedően teljesített. Nagyszerű, hogy ezer egyesben ismét aranyat nyert, és biztos vagyok benne, hogy vele kiegészülve még jobb eredményt ér majd el női négyesünk.

- Milyen volt Kati és Csipes Tamara párosa?

- Kati egykori párjaként fura lenne nekem megítélni ezt az egységet, így diplomatikus maradok, és nem mondok semmit, jó?

- Rendben. Térjünk át egy másik kulcsfontosságú számra, a kétszáz egyesre, amelyben nem sikerült újabb magyar Európa-bajnoki aranyérmet ünnepelni.

- Sajnáltam, hogy Danának nem jött ki a lépés, de ez a legrizikósabb versenyszám, amelyben egyetlen hiba is elegendő ahhoz, hogy összeomoljon minden. De ha már a kétszáz méterekről kérdez: nagyon örültem a szegedi Horváth Gábor bronzérmének, no és minden szegedi eredménynek…

- Mi a véleménye Vajda Attila botlásáról?

- Nem lehet mindig a csúcson teljesíteni. Megesik, hogy a legnagyobbak megbotlanak. Ettől függetlenül Attilát tartom a szegedi világbajnokság és a londoni olimpia fő favoritjának.

- Ígéretéhez híven ön lesz az egyik fő szurkolója is a magyar csapatnak a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon. Várja már a versenyeket?

- Nagyon, bár elég nehéz a partról nézni a többieket, hiszen nekem is jár a kezem, a lábam a bemelegítésnél, a futamok során. Az elmúlt több mint tíz évem az edzőtáborokról, a versenyekről szólt, így valóban nagyon hiányzik a kajakozás. Most protokolláris eseményeken próbálok a javára lenni a sportágnak. Ezen a hétvégén például Vajda Attilával gyermekétkeztetési programban segédkezünk, ami nagyon fontos számomra. A saját alapítványomat is azért hoztam létre, hogy olyan vidéki kajakos és kenus gyerekek helyzetén könnyíthessek, akik alapvetően nem engedhetik meg maguknak azt, hogy sportoljanak. És bízom benne, hogy a szegedi világbajnokság is sok-sok tehetséges gyereket vonz majd ehhez a sportághoz. (Forrás:

mkksz.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.