Közélet

Az EU foglalkozik az illegális fogadások elleni küzdelemmel

Az EU foglalkozik az illegális fogadások elleni küzdelemmel

2011. július 22., péntek
Az EU foglalkozik az illegális fogadások elleni küzdelemmel

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára arról számolt be az online sportfogadásokról csütörtökön rendezett felcsúti fórumon, hogy az illegális fogadások elleni lehetséges fellépés vizsgálata szerepelhet a jövőben a majdani uniós sport alprogramban.

A NEFMI közleménye szerint az Európai Bizottság június 29-én a 2014-2020-as időszakra szóló költségvetési tervnek még csak az első javaslatát hozta nyilvánosságra, azonban ez a terv először nevesítette a sport alprogramot. Magyarország üdvözli a tervet, hiszen a sport uniós jövője, finanszírozása a magyar EU-elnökség egyik kiemelt kérdése volt - hangsúlyozza a minisztérium. A FourFourTwo Magazin szervezésében a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián tartott csütörtöki rendezvényen

Czene

felszólalásában örömét fejezte ki, hogy a soros magyar elnökség után itthon tovább folytatódik a sportfogadások problematikájának megvitatása. "A szabálytalan és illegális fogadás szorosan összefonódott a bundázás és a pénzmosás fogalmával, ezért ez veszélyt jelent a sportra és a társadalomra egyaránt. A kihívás globális és a válasznak is globálisnak kell lennie, és igen sokféle tényezőt és érdeket kell figyelembe venni ahhoz, hogy valóban hatékony és átfogó megoldás szülessen" - mondta Czene. A témával kapcsolatban beszámolt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál tett júniusi látogatásáról, ahová

Jacques Rogge

elnök meghívására utazott, s amely az illegális sportfogadásokról szólt. Hozzátette, a lausanne-i ülésen három szakmai alcsoport - oktatás, monitoring és elemzés, jogszabályalkotás - beindításáról született döntés, ezekben részt vesznek a kormányok és a sportmozgalom képviselői mellett a fogadóirodák küldöttei is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.