Közélet

Augusztus közepétől tilos a dohányzás az Országházban

Augusztus közepétől tilos a dohányzás az Országházban

2011. július 7., csütörtök
Augusztus közepétől tilos a dohányzás az Országházban

Bár a vonatkozó jogszabály csak 2012. január 1-től tiltja a dohányzást a középületekben, az Országgyűlés elnöke már augusztus közepétől megszünteti a cigarettázási lehetőséget az Országházban. Kövér László a parlament elnöke ezt csütörtökön, a házbizottság ülésén jelentette be - tájékoztatta az MTI-t Altorjai Anita.

Az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta, hogy a házelnök döntése értelmében az Országház épületében augusztus 15-től megszűnik a dohányzóhelyiség használatának lehetősége. Ez azt jelenti, hogy a Parlamentben nem, csak az épület körül, illetve az Országház udvarán kijelölt helyeken lehet majd dohányozni - közölte. Az Országgyűlés nemrégiben fogadta el a nemdohányzók védelméről szóló jogszabályt, amelynek értelmében jövő év január 1-től a közintézményekben és azok 5 méteres körzetében nem lehet rágyújtani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.