Sport

Vízilabda: kétgólos vereség a Kirisi-kupán az USA-tól

Vízilabda: kétgólos vereség a Kirisi-kupán az USA-tól

2011. június 1., szerda
Vízilabda: kétgólos vereség a Kirisi-kupán az USA-tól

Két góllal jobbnak bizonyult az Egyesült Államok csapata a magyar női vízilabda-válogatottnál az oroszországi Kirisiben zajló nemzetközi torna második napján.

A Kirisi-kupáért kiírt és szombatig tartó hatcsapatos esemény szerdai programjának nyitómeccsén

Merész András

szövetségi kapitány gárdája kezdett jobban, 2-0-ra, majd 3-1-re elhúzott a pekingi olimpián ezüstérmes, 2009-ben világbajnok, tavaly a Világkupát és a Világligát is megnyerő amerikai gárdával szemben. A rivális - a torna honlapjának beszámolója szerint - a második játékrészben nemcsak egyenlített, hanem 6-4-re, a harmadik nyolc percben pedig 8-4-re, majd 10-6-ra ellépett. Drávucz Ritáék erejéből még egy huszáros részhajrára tellett a negyedik negyed elején, amikor 10-8-ra felzárkóztak, de közelebb kerülni már nem sikerült. Az amerikaiak győzelmében komoly szerepet játszott, hogy 10 fórt kaptak, míg a mieink 6-ot, valamint az is, hogy kapusuk,

Betsey Armstrong

, hét bravúros védéssel állta útját a magyar kísérleteknek. Az Universitas Szegedtől távozó

Drávucz

volt a csapat legeredményesebb játékosa három góllal. A keret másik szegedi tagja,

Tóth Ildikó

is játszott, gólt azonban nem tudott szerezni. Csütörtökön 13 órától a kazahokkal találkozik a magyar válogatott, amely kedden 18-14-re kikapott az oroszoktól.

Női vízilabda Kirisi-kupa, 2. forduló:

Magyarország - Egyesült Államok 8-10 (3-1, 1-5, 2-4, 2-0)

A magyar góldobók:

Drávucz 3, Szücs, Keszthelyi 2-2, Bujka 1.

További eredmények:

Görögország - Ausztrália 11-14 Kazahsztán - Oroszország 3-23

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.