Sport

Vízilabda: a férfiak nyertek, a nők kikaptak

Vízilabda: a férfiak nyertek, a nők kikaptak

2011. június 26., vasárnap
Vízilabda: a férfiak nyertek, a nők kikaptak

A sanghaji világbajnokságra készülő magyar női és férfi vízilabda-válogatott is felkészülési tornán vesz részt. Előbbi szombaton kikapott a házigazda hollandoktól a Dutch-kupán, utóbbi az orosz csapatot verte Korfun, a Szaramcidisz-kupán.

A Szeged Beton első számú kapusa,

Baksa László

és az átlövő

Török Béla

egyaránt kezdők voltak, a hálóőr végigvédte a meccset. A magyar csapat jól kezdett, 4-0-ra elhúzott, később azonban megtorpant, s néhány kimaradt ziccer után az oroszok 7-6-ra feljöttek. Az ellenfél azonban 12 emberelőnyéből mindössze kettőt tudott gólra váltani, ráadásul a magyar válogatottban néhány játékos a végén megrázta magát, így végül négygólos lett a különbség.

Kemény Dénes

szövetségi kapitány együttese pénteken 8-5-re verte a spanyolokat, vasárnap pedig a házigazda görögök ellen zárja a tornát.

Merész András

szövetségi kapitány női válogatottja az első nap spanyolok elleni fölényes győzelmét követően két góllal kikapott a házigazda hollandoktól a Dutch-kupa második napján. A magyar csapat vasárnap a németekkel csap össze, akik szombaton egy góllal (14-13) kikaptak a spanyoloktól. A válogatott keretének egyaránt tagjai az elmúlt szezonban a Taylor&Nash Universitas Szeged együttesét erősítő, ám a nyár folyamán távozó

Drávucz Rita

, valamint a center

Tóth Ildikó

.

Szamarcidisz-kupa, felkészülési férfi vízilabdatorna, Korfu, 2. forduló:

Magyarország - Oroszország 10-6 (3-0, 2-2, 2-2, 3-2)

A magyar góldobók:

Kiss G. 3, Biros, Varga Dé. 2-2, Madaras, Varga Dá., Bundschuh 1-1.

Dutch-kupa, felkészülési női vízilabdatorna, Hollandia, 2. forduló:

Hollandia – Magyarország 10–8

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.