/

Videós hírportállá alakult a VTV Szeged honlapja

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megszokott címen, de megújult tartalommal érhető el múlt péntek óta a VTV Szeged honlapja. A minden igényt kielégítő videós hírportál nemcsak az online televíziózást teszi lehetővé, de elérhető és újranézhető rajta a televízió valamennyi korábbi műsortartalma is.

Dizájnjában, struktúrájában és tartalmában is a 21. század kívánalmaihoz igazodott a Városi Televízió Szeged internetes oldala. Ahogy a tavaly decemberben kinevezett ügyvezető-főszerkesztő ígérte, június végére megújították honlapjukat. A korábbi címen működő videós hírportált – melyet múlt pénteken adtak át – Zelena András mutatta be a SZEGEDma.hu-nak.

„Az volt a legfontosabb célunk, hogy az online televíziónézésen túl műsorainkat, riportjainkat is bármikor letölthetővé és elérhetővé tegyük a nagyközönség számára. Nemcsak a napi híradót és egy-két vezető anyagot tekinthetnek tehát meg az érdeklődők, hanem az összes műsor egészben és valamennyi adástartalom külön-külön is megtalálható a portálon” – árulta el Zelena András. Ezek a videók ráadásul – tette hozzá – megállíthatóak, újraindíthatóak, tekerhetőek, s akár le is tölthetőek. Mindemellett szöveges tartalmat is kínálnak melléjük, hogy megkönnyítsék a tájékozódást.

A modern honlapstruktúráknak megfelelően a vtvszeged.hu videós hírportál nyitóoldalán is rábökhetünk a kedvencekhez adás, a levél az üzemeltetőnek, az rss-megosztás gombokra, valamint különböző közösségi oldalakon oszthatjuk meg az arra érdemesnek tartott információkat, híreket, tartalmakat. Az egyes anyagokhoz hozzászólási lehetőséget is biztosítanak a nézőknek, növelve ezzel a VTV és a nézők közötti interaktivitást.

Külön ablakban kísérhetjük figyelemmel online az adást. Hogy mindez ne zavarja a felhasználókat a nyugodt böngészésben, gombnyomással indítható az „élő” műsor. „Tudni kell, hogy az interneten is ugyanaz a jel megy ki, mint a földi vagy kábeles sugárzású televíziózásnál, de a vonatkozó jogszabályi előírások miatt az adás két-három másodperces csúszással jelenik meg a weben” – magyarázta az ügyvezető-főszerkesztő.

Rápillantva a nyitóoldalra, azonnal szemet szúr, hogy a legfrissebb híradó és TéMa-műsor mellett külön Videótárban érhetőek el az aktuális riportok. Emellett színes fotógalériákon keresztül nyerhetünk bepillantást a VTV Szeged munkatársainak mindennapjaiba, a forgatásokba, ismerhetjük meg a stúdió kulisszatitkait. Igazán szerethető, felhasználóbarát környezetbe ágyazták a videós (és szöveges) tartalmakat a portál szerkesztői, hiszen Szeged pillanatnyi időjárásáról, illetve az MTI alapján hazánk, a nagyvilág, a tudomány, a kultúra és a sport híreiről is percről percre képet kaphat, aki ellátogat a vtvszeged.hu-ra. Természetesen külön kereső is működik az oldalon, melynek segítségével a korábbi anyagok is könnyedén fellelhetőek.

Zelena András kiemelte továbbá, hogy a videós hírportálon nemcsak a televízió munkatársairól, valamint műsorkínálatáról lehet információkat szerezni, hanem központi helyen mutatják be hirdetési árlistájukat és elérhetőségeiket is, amivel megkönnyítették a jelenlegi és a leendő ügyfelek számára a kapcsolatfelvételt. Ezenkívül kiemelt partnereik számára mutatólinkes megjelenési lehetőséget is biztosítanak (a SZEGEDma.hu is helyet kapott itt – a szerk.), ami tovább növelheti az oldal marketingértékét, látogatottságát.

„Úgy gondolom, az új portál maximálisan igazodik a 21. századi ember életritmusához, hiszen lehetővé teszi, hogy a különböző műsorokat, anyagokat bármikor és bárhol, akár szabadidőben vagy a munkahelyen is meg lehessen tekinteni, le lehessen tölteni. További terveink között szerepel, hogy a jövőben egyes videókat, információkat már az adásba kerülés előtt is feltegyünk a világhálóra. Emellett számos ötletünk van még. Ilyen lehet a videóblog: ennek a 21. századi véleményműfajnak a segítségével ismert közvéleményformálók kendőzetlen stílusban oszthatják majd meg a szegedieket érintő és érdeklő témákban gondolataikat a portál látogatóival – utalt arra az ügyvezető-főszerkesztő, hogy a fejlesztés még korántsem érkezett a végéhez” – utalt arra az ügyvezető-főszerkesztő, hogy a fejlesztés még korántsem érkezett a végéhez.

Nézze meg a VTV Szeged videó-összeállítását az új videós hírportáról!

Default thumbnail
Előző sztori

Egyszerű, de szükséges lépésekkel újul meg Szőreg + FOTÓK + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Vélemény: Forró ősz bohócokkal

Legutóbbi hasonló cikkek