Közélet

Városháza: ész nélkül politizál az LMP Szegeden

Városháza: ész nélkül politizál az LMP Szegeden

2011. június 28., kedd
Városháza: ész nélkül politizál az LMP Szegeden

Az LMP délelőtti közleményére válaszul Vécsey Ágnes, Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinetjének sajtófőnöke, egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünknek, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

LMP Szegeden: L. É. P. – avagy Lehet Ész Nélkül Politizálni?

Az LMP helyi potentátjainak e heti két nyilatkozata ékes bizonyítéka annak, hogy aki azt sem tudja, mi történik a városban, az gátlástalanul beszélhet csacskaságokat. Szentistványi képviselő azt állítja, hogy a szegedi városvezetés meg akarta szüntetni a Partfürdőn a szabad strandot, noha ott két évvel ezelőtt, 35 millió forintból valamennyi szakhatóság engedélyével kulturált szabad strandot építettünk. Annak, hogy egy folyó mellett hol lehet szabad strand, nagyon szigorú jogszabályi feltételei vannak – Szegeden, a Tisza mellett ezeknek csak a Partfürdő felelt meg. 4.1 millió forintból tiszta lehetne a Lapos és Foka – állítja Szentistványi. Az összeget nem tudni, hogyan számította ki, az viszont tény, hogy a két terület takarítása évek óta a Környezetgazdálkodási Kft. feladata és az ehhez szükséges összeget természetesen minden évben megkapja a városi költségvetésből. Néhány napja Málovics György arról elmélkedett, hogy a szegedi városvezetés piacellenes, noha ugyancsak ez a városvezetés – nem mindennapi politikai ellenszélben és cirkusz közepette megépítette Magyarország egyik legszebb és legnagyobb termelői piacát a Mars téren. Tegyük hozzá, a politikai ellenszelet nem kis részben – akkor még Védegylet néven – az LMP fújta, hetekig gyűjtve az aláírásokat a piac rekonstrukciója ellen. A városban ezen kívül több helyen, például a Szent István téren, a Kodály téren és Tarjánban is megújultak, megszépültek a helyi kis piacok. Szeretnénk tehát felhívni a figyelmét az LMP mind a két szegedi aktivistájának, hogy szívesen adunk tájékoztatást a tényekről, mielőtt sarkalatos kérdésekben kívánják kifejteni a véleményüket. Szeged, 2011. június 28.

Vécsey Ágnes sajtófőnök

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.