Kultúra

Több mint húszezer néző a szegedi bábszínház előadásain

Több mint húszezer néző a szegedi bábszínház előadásain

2011. június 15., szerda
Több mint húszezer néző a szegedi bábszínház előadásain

Több mint húszezren tekintették meg a szegedi Kövér Béla Bábszínház előadásait a 2010/2011-es évadban - mondta Kövér László igazgató az évadzáró társulati ülés előtt szerdán az MTI-nek.

A színház kamaratermében idén is sikerrel mentek a legkisebbeknek szóló előadások, és több év után újra felnőtteknek szóló darabot is bemutatott a társulat, rögtön kettőt is:

Schwajda György

és

Galkó Bence

A rátóti legényanya című groteszk játékát, valamint

G. B. Pergolesi

Livietta e Tracollo című báboperáját - közölte a művész. Az igazgató tájékoztatása szerint magyarországi fellépések mellett a határon túl is vendégszerepelt a színház, a húsz előadás zömét a Vajdaságban játszották - ezt egy május végén lezárult szerb-magyar határ menti együttműködést segítő uniós pályázat támogatása tette lehetővé. Szintén az uniós forrás segítette a II. Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál megrendezését, melyen külföldi, köztük tengerentúli fellépők és helybéli gyermekcsoportok előadásait láthatták az érdeklődők - mondta

Kövér László

. Hozzátette: a fesztivált jövőre is szeretnék megrendezni. Bár az évad utolsó előadását június 12-én játszották, a bábszínészek még nem mennek szabadságra. A társulat június 24-25-én Kassán vendégszerepel, majd június 27-én megrendezik a bábszínház hagyományos nyílt napját, melyen a gyerekek a következő évad egyik premiere, a

Benedek Elek

írásai alapján készült Mesemondók próbafolyamába tekinthetnek be. Augusztus 22-én is nyílt napot rendeznek, s az évad elején már megújult körúti portállal várja a színház gyermek és felnőtt nézőit - emelte ki az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.