Bulvár

Sérült bagoly az autópályán

Sérült bagoly az autópályán

2011. június 15., szerda
Sérült bagoly az autópályán

Sérült fülesbaglyot találtak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balástyai Autópálya Alosztályának munkatársai kedden a délutáni órákban az M5-ös és M43-as autópálya találkozásánál - közölte Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Az egyenruhások a belső forgalmi sávban figyeltek fel a madárra, amint az úton gubbaszt. Mivel félő volt, hogy a sűrű forgalom miatt esetleg elütik, a rendőrök forgalomterelő kúppal látták el a helyet, majd értesítették a Kiskunsági Nemzeti Parkot a védett madár elszállítása végett. A kiérkező természetvédelmi őr a sérült madarat befogta, majd szakszerű, állatorvosi ellátása végett elszállította. A szakember elmondása szerint a gyors intézkedés és hatékony mentési munka is nagyban közrejátszott abban, hogy a fülesbagoly sérüléséből nagy valószínűséggel hamarosan felgyógyul. A bagoly a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjába került - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.