Közélet

Pénteken kezdődik az Indóház téri felújítás második üteme

Pénteken kezdődik az Indóház téri felújítás második üteme

2011. június 22., szerda
Pénteken kezdődik az Indóház téri felújítás második üteme

Június 24-én pénteken megkezdődik a villamosvonal Indóház téri felújításának második üteme. Változik a forgalmi rend: lezárják a Gőz utcát és csaknem a teljes Indóház teret, egyirányú lesz a Bem utca Szent Ferenc utca és Borbás utca közötti szakasza.

Az 1-es villamosvonal Indóház téri rekonstrukciója keretében június 24-én pénteken megkezdődik a felújítás második üteme, amely a tervek szerint augusztus végéig tart. Munkaterület lesz, ezért lezárják a Gőz utcát és csaknem a teljes Indóház teret. A Bem utca Szent Ferenc utca és Borbás utca közötti szakasza egyirányú lesz a Hattyas sor irányába. A munkálatok jelentős forgalomkorlátozásokat vonnak maguk után. Az Indóház tér felújítása a tervek szerint novemberben fejeződik be. A 11, 21, 83, 83A, 90 és 90F jelzésű helyi buszjáratok, illetve az 1-3-4 jelzésű villamospótló autóbusz a Szent Ferenc utcán keresztül hajt be az Indóház térre. Leszállni az ezen az utcaszakaszon kialakított ideiglenes megállóban lehet. A járatokra felszállni pedig az Indóház téren kijelölt ideiglenes megállóban lehet. A 83 jelzésű autóbuszjárat a Vadkerti tér végállomás felé a megszokott útvonalán közlekedik. A Makkosház végállomás irányába azonban az autóbusz terelőútvonalon jár: kimarad a Személypályaudvar megálló, a Hattyas sor után a Szabadsajtó utca – Földmíves utca felé kerül és a Dobó utcai megállóban áll meg. A helyközi buszok megállóhelye nem változik; a Boldogasszony sugárút Galamb utca és Szent Ferenc utca közötti szakaszán marad. Az áruszállító és az építkezésre igyekvő járművek, valamint a lakók a Szent Ferenc utca felé hajthatnak be, korlátozott feltételek mellett. A taxiállomás átkerül a térről a Boldogasszony sugárút Galamb és Szent Ferenc utca közötti részére. Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

. Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés-fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két kulcseleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.