Sport

Magyar találmánnyal szemüveg nélkül nézhető az élő műholdas 3D adás

Magyar találmánnyal szemüveg nélkül nézhető az élő műholdas 3D adás

2011. június 9., csütörtök
Magyar találmánnyal szemüveg nélkül nézhető az élő műholdas 3D adás

A Bajnokok Ligája döntőjén tesztelték külföldön az iPont International Kft. egyedülálló találmányát, amely a 3D-s élő műholdas sportközvetítést késleltetés nélkül alakítja speciális szemüveg viselése nélkül nézhető, autosztereoszkópikus formátumra.

Valósidejű háromdimenziós videotartalmat műholdas csatornákon csak az úgynevezett side-by-side technikával közvetítenek, azaz a jobb és a bal szemhez tartozó nézetek képeit egymás mellé helyezve viszik át a nagyfelbontású televíziós csatornán. A jobb és a bal nézetet a megjelenítés helyén választják szét, hogy a néző jobb és bal szemébe már csak a megfelelő nézet képe kerüljön. "A ma létező 3D televíziós műsorszórás és a tartalomkészítés is a szemüveges technológiára épül. A szemüveg használatának kényszere pedig jelentősen korlátozza a potenciális vásárlók körét" - mondta el az MTI-nek

Korcsok Zoltán

, az iPONT International Kft. vezérigazgatója.

Olvassa tovább a cikket a SZEGEDmaCafén!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.