Közélet

Közösen szerzi be a földgázt 56 Békés megyei önkormányzat

Közösen szerzi be a földgázt 56 Békés megyei önkormányzat

2011. június 23., csütörtök
Közösen szerzi be a földgázt 56 Békés megyei önkormányzat

A tervek szerint a tavalyi évhez képest több mint 400 millió forinttal olcsóban szerzi be a Békés megyei önkormányzatok többsége a földgázt a megyei önkormányzat által szervezett közös gázbeszerzési program keretében - hangzott el sajtótájékoztatón csütörtökön, Békéscsabán.

Farkas Zoltán

, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke (Fidesz) elmondta: a megyei önkormányzat gesztorságával három évvel ezelőtt kezdődött el a közös gázbeszerzési program, jelenleg már ötvenhat település, négy kistérségi társulás, illetve a megye 13 intézménye csatlakozott a konzorciumhoz. A közbeszerzési pályázatot a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. nyerte el, így a következő egy évben szállítja a gázt a konzorciumba tömörült önkormányzatoknak. Az elnök elmondta: a három évvel ezelőtt elindított program célja volt, hogy a közös gázbeszerzéssel enyhítsenek a megyében működő önkormányzatok terhein. Az elmúlt évek bizonyították, hogy helyes úton jár az összefogást hirdető megye, hiszen az idén már 56 település csatlakozott a közös beszerzéshez. A tenderfelhíváson a szolgáltató a tavalyi árhoz képest is mintegy 100 millió forinttal kedvezőbb ajánlatot tett. Így a szállító cég összességében 15,7 millió köbméter gázt fog eljuttatni egy év alatt a megrendelőnek, amelynek beszerzési értéke forgalmi adóval együtt meghaladja az 1,7 milliárd forintot. Farkas Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy ha nem tömörülnek konzorciumba a települési önkormányzatok, akkor a tavalyi árhoz képest kilenc százalékkal magasabb összegért vásárolhatták volna meg egyenként a szolgáltatótól a földgázt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.