Közélet

Hoffmann Rózsa felajánlotta lemondását (FRISSÍTVE)

Hoffmann Rózsa felajánlotta lemondását (FRISSÍTVE)

2011. június 20., hétfő
Hoffmann Rózsa felajánlotta lemondását (FRISSÍTVE)

Az oktatási államtitkárság hétfőn megerősítette az MTI-nek, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek; részleteket nem közölnek.

A sajtóirodán az MTI érdeklődésére azt mondták, amíg a személyes találkozóra a kormányfővel nem kerül sor, addig mást nem kívánnak mondani az ügyben. Az MTI úgy tudja, hogy a megbeszélésnek egyelőre még nincs kitűzve az időpontja. Az MTI információi szerint

Hoffmann Rózsa

döntésében szerepet játszott a Fidesz etikai bizottságának közelmúltban hozott döntése, amelynek értelmében

Pokorni Zoltán

, a Fidesz alelnöke nem követett el etikai vétséget. A volt oktatási miniszter ellen Hoffmann Rózsa azért kezdeményezett eljárást, mert az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke a médiában többször bírálta az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit. Az Index írt arról, hogy kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára, aki levelében azt is összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. A hírportál úgy tudja, hogy Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához.

Harrach Péter megérti a döntést, de nem ért vele egyet

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője megérti Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár lépését, de azzal nem ért egyet.

Harrach Péter

az MTI-nek azt mondta, a frakció az államtitkár mellett áll, és azt javasolja, vonja vissza elhatározását. A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: Hoffmann Rózsa nyugodt körülmények között, hatékony, szakmai munkát szeretett volna végezni, de ehelyett a folyamatos, szervezett és nemtelen támadások ellen kellett védekeznie. A frakció továbbra is Hoffmann Rózsa mellett áll, és azt javasolja, hogy vonja vissza elhatározását - tette hozzá a KDNP képviselőcsoportjának vezetője. Harrach Péter Hoffmann Rózsáról úgy fogalmazott: "megnyugtató számunkra, hogy a minisztere és a miniszterelnök egyaránt bízik szakmai tudásában és emberi helytállásában".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.