Szórakozás

Harts-in-Harmony fesztivál Újvidéken

Harts-in-Harmony fesztivál Újvidéken

2011. június 18., szombat
Harts-in-Harmony fesztivál Újvidéken

Újvidéken, pénteken a Milan Petrović Általános Iskolában megkezdődött a Hearts-in-Harmony nemzetközi inklúziv kórusműhely, amelyen közös éneklésen és közös koncertekkel való részvételen barátkoznak egymással a helybeli, valamint a Magyarországról, Horvátországból, Németországból és Spanyolországból érkezett, a tanulás során külön segítségre szoruló vagy fogyatékkal élő gyerekek delegációi és tanáraik – olvasható a Vajdaság.ma hírportálon.

A Hearts-in-Harmony koncertsorozat 2006-ban kezdődött azzal a céllal, hogy a zene által egybefogja a fogyatékkal élőket egész Európában és azóta már valóságos mozgalommá nőtte ki magát. A négynapos újvidéki fesztivál szervezői a vendéglátó iskolában tevékenykedő, a fogyatékkal élők segítését szolgáló szakcsoportokat egybefogó Hit, Remény, Szeretet egyesület, az újvidéki Cantata társulat és az európai Europa Cantat kórusföderáció. A szervezők a fesztiválra érkezett csoportokkal foglalkozva, valamint az újvidéki Isidor Bajić, a verseci Josif Marinković zeneiskolák és az újvidéki Jovan Jovanović Zmaj iskolák képviselőivel kiegészülve a mai műhelymunkákon és az esti órákban a tartományi kormány épületében megtartott koncerten egyaránt hihetetlen hangulatot teremtettek bizonyítva, hogy a zene valóban nem ismer sem határokat, sem korlátokat.

Miodrag Blizanac

, a fogyatékkal élő gyerekeket tömörítő újvidéki Ison kórus karmesterének irányítása alatt a gyerekek több nyelven – közöttük magyarul is – énekeltek együtt. A fesztivál hivatalos része közös koncerttel zárul vasárnap este Újvidék főterén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.