Harts-in-Harmony fesztivál Újvidéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újvidéken, pénteken a Milan Petrović Általános Iskolában megkezdődött a Hearts-in-Harmony nemzetközi inklúziv kórusműhely, amelyen közös éneklésen és közös koncertekkel való részvételen barátkoznak egymással a helybeli, valamint a Magyarországról, Horvátországból, Németországból és Spanyolországból érkezett, a tanulás során külön segítségre szoruló vagy fogyatékkal élő gyerekek delegációi és tanáraik – olvasható a Vajdaság.ma hírportálon.

A Hearts-in-Harmony koncertsorozat 2006-ban kezdődött azzal a céllal, hogy a zene által egybefogja a fogyatékkal élőket egész Európában és azóta már valóságos mozgalommá nőtte ki magát. A négynapos újvidéki fesztivál szervezői a vendéglátó iskolában tevékenykedő, a fogyatékkal élők segítését szolgáló szakcsoportokat egybefogó Hit, Remény, Szeretet egyesület, az újvidéki Cantata társulat és az európai Europa Cantat kórusföderáció. A szervezők a fesztiválra érkezett csoportokkal foglalkozva, valamint az újvidéki Isidor Bajić, a verseci Josif Marinković zeneiskolák és az újvidéki Jovan Jovanović Zmaj iskolák képviselőivel kiegészülve a mai műhelymunkákon és az esti órákban a tartományi kormány épületében megtartott koncerten egyaránt hihetetlen hangulatot teremtettek bizonyítva, hogy a zene valóban nem ismer sem határokat, sem korlátokat. Miodrag Blizanac, a fogyatékkal élő gyerekeket tömörítő újvidéki Ison kórus karmesterének irányítása alatt a gyerekek több nyelven – közöttük magyarul is – énekeltek együtt. A fesztivál hivatalos része közös koncerttel zárul vasárnap este Újvidék főterén.

Előző sztori

Állami vagyon került önkormányzati tulajdonba Csanyteleken

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a megye III. utolsó fordulójának eredményei + TABELLA

Legutóbbi hasonló cikkek