Vélemény

Dzsudzsák ma halacska?

Dzsudzsák ma halacska?

2011. június 13., hétfő
Dzsudzsák ma halacska?

Egy süllő mondjuk? Aki úszik a tiszta patakban, ugrál, virtuóz mozdulatokkal csípi el a legyeket, rovarokat és ahelyett, hogy ezen utat folytatva egész a forrásig ficánkoljon, inkább önként ráharap egy kövér pecás gyémánthorgára, hogy a milliomos aranykalitkájában éljen tovább. Sokan gondolják így. Pedig szerintem Dzsudzsák döntése sokkal egzaktabb.

Ő ma Magyarország leghíresebb focistája, olyan gólokat lőtt klubjában és a válogatottban is, mellyel nem egyszer volt tele a honi s az európai sajtó. Sokat dolgozott ezért, életét tette fel, hogy a szórakoztatóipar legigazabb cirkuszában, az európai arénákban kapjon előkelő pozíciót, és nagyon sok pénzt keressen. Minden profi futballista ezen az úton halad, szerződéseket köt, új helyekre igazol, s a döntések nagy részében az anyagi szempont az elsődleges. Klubszinten mindenképp, a válogatott az már egészen más tészta, ott véleményem szerintem nem az egyéni karrier, sokkal inkább egy nemzet sportképviselete a döntő (v. ö. Nagy László a Barcelona kézilabdázójának sztorija). Nos, Dzsudzsák mindent elért 24 éves korára Hollandiában, csak idő kérdése volt a továbblépése. Sokakat ezért lepett meg Anzsi Mahacskalába igazolása. Pedig az orosz és a holland bajnokság között sok különbség nincs, csak annyi, hogy több hírt adnak utóbbiról az EU országainak tévécsatornái. Tehát a szakmai fejlődés nem akad meg, sőt, az orosz milliárdos klubtulajdonos a BL-re gyúr, azaz bár a kupasorozattal kapcsolatban konkrét nyilatkozat nem született, de a célzásokból arra lehet következtetni, hogy az elődöntők környékét célozza meg az Anzsi. És amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, az az, hogy rengeteg pénzt költenek el az Anzsiban. Dzsudzsák bére is négy-ötszöröse lesz az eindhoveninek, és moszkvai székhelyén luxuskörülmények várják. Összegezve egy fiatal, magyar profi játékosnak kell-e nagyobb kihívás ennél, amit ráadásul napi 2-3 milliós kereset kísér? Én megértem a döntését, és hozzá kell tenni, hogy a csapatban lesz Roberto Carlos és várható még két-három európai hírű sztár is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.