Egyetem

Diplomaosztó a Mathias Corvinus Collegiumban - Böjte Csaba: nincs zsákutcában a magyarság

Diplomaosztó a Mathias Corvinus Collegiumban - Böjte Csaba: nincs zsákutcában a magyarság

2011. június 25., szombat
Diplomaosztó a Mathias Corvinus Collegiumban - Böjte Csaba: nincs zsákutcában a magyarság

A XXI. században az erdélyi és Kárpát-medencei magyarság nincs zsákutcában, van remény - mondta Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztóján pénteken a fővárosban.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója ünnepi beszédében kiemelte: nagy feladat szembemenni az emberiség rohanó szekerével. Meg kellene tanulni egymást szeretni és tisztelni.

Jézus

merte ezt vállalni - mondta, kiemelve: nem kereste, miért nem lehet megvalósítani. Bízni kell, és hinni kell Istenben - hangsúlyozta. Minden embernek, aki feladatot kap, Jézus példája iránytű lehet. Mindenki előtt feladat áll, ezáltal önmagát valósítja meg az ember, és nem szabad feladni soha - fogalmazott. "Merjetek elindulni, hinni, és merjétek a diplomátokat felhasználni magatok és mindannyiunk javára" - biztatta a most végzetteket a ferences rendi szerzetes, majd beszéde után

Tombor Andrással

, a kollégium elnökével közösen átadta az okleveleket. A mostani tanévben 31 diák végzett a kollégiumban, ahol középiskolás, junior és szakirányú programok mellett vezetőképző akadémia is működik neves hazai és külföldi üzletemberek, közéleti személyiségek részvételével. Magyarország legnagyobb multidiszciplináris szakkollégiuma 1996-ban, magánkezdeményezésre jött létre. A Magyarország vezető elitképző intézményeként számon tartott MCC 15 éve, oktatási intézményektől és állami szervezetektől függetlenül, alapítványi támogatással működik. Az eddig csaknem 3000 diákot képző intézmény célja, hogy a Magyarországon is a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő képzési formát valósítson meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.