/

Diplomaosztó a Mathias Corvinus Collegiumban – Böjte Csaba: nincs zsákutcában a magyarság

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A XXI. században az erdélyi és Kárpát-medencei magyarság nincs zsákutcában, van remény – mondta Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztóján pénteken a fővárosban.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója ünnepi beszédében kiemelte: nagy feladat szembemenni az emberiség rohanó szekerével.
Meg kellene tanulni egymást szeretni és tisztelni. Jézus merte ezt vállalni – mondta, kiemelve: nem kereste, miért nem lehet megvalósítani. Bízni kell, és hinni kell Istenben – hangsúlyozta.
Minden embernek, aki feladatot kap, Jézus példája iránytű lehet. Mindenki előtt feladat áll, ezáltal önmagát valósítja meg az ember, és nem szabad feladni soha – fogalmazott.
“Merjetek elindulni, hinni, és merjétek a diplomátokat felhasználni magatok és mindannyiunk javára” – biztatta a most végzetteket a ferences rendi szerzetes, majd beszéde után Tombor Andrással, a kollégium elnökével közösen átadta az okleveleket.
A mostani tanévben 31 diák végzett a kollégiumban, ahol középiskolás, junior és szakirányú programok mellett vezetőképző akadémia is működik neves hazai és külföldi üzletemberek, közéleti személyiségek részvételével.
Magyarország legnagyobb multidiszciplináris szakkollégiuma 1996-ban, magánkezdeményezésre jött létre.
A Magyarország vezető elitképző intézményeként számon tartott MCC 15 éve, oktatási intézményektől és állami szervezetektől függetlenül, alapítványi támogatással működik.
Az eddig csaknem 3000 diákot képző intézmény célja, hogy a Magyarországon is a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő képzési formát valósítson meg.

Default thumbnail
Előző sztori

Fordulat a magyar gazdaságpolitikában, kevés hibalehetőséggel

Default thumbnail
Következő sztori

Kelet-Közép-Európa hídfőszerepet játszik a kínai-európai együttműködésben

Legutóbbi hasonló cikkek