Sport

Az UEFA 3 évre kizárta az európai kupákból a Győri ETO-t

Az UEFA 3 évre kizárta az európai kupákból a Győri ETO-t

2011. június 17., péntek
Az UEFA 3 évre kizárta az európai kupákból a Győri ETO-t

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken licencproblémák miatt három évre kizárta a Győri ETO FC labdarúgócsapatát az európai kupasorozatokból.

A magyar klub az MTI-nek megerősítette a büntetés tényét, amely 50 000 eurós pénzbírságot is tartalmaz első fokon, de

Klement Tibor

ügyvezető szerint ők nem hibáztak, mert a magyar számviteli törvény alapján helyesen jártak el. "Az UEFA licencbizottsága ez év elején a magyar szövetségben ellenőrizte a 2010/11-es idényben a nemzetközi kupákban indult négy magyar csapat licencét. A testület megállapítása szerint a 2009. december 31-el lejárt tartozási kötelezettségünknek nem tettünk eleget" - mondta Klement, aki hozzátette, nem is tartoztak, mert észt játékosuk,

Ahjupera

klubja a vételár maradékáról, 50.000 euróról nem bocsátott ki számlát, így nem is fizethettek. A sportvezető kiemelte, a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg és akkor ki is egyenlítették. Az európai licencet a 2009-es mérleg alapján adták be 2010 márciusában, ebben pedig a magyar törvényi előírások alapján nem szerepelhetett ez a tétel. "A magyar szövetséggel összhangban vagyunk az ügy megítélésében. Az UEFA és közöttünk egy jogértelmezési probléma van, ehhez képest kirívóan súlyosnak tartom a büntetését. Amikor megkapjuk a határozatot, természetesen fellebbezünk" - zárta szavait Klement. Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette 100 000 euróra, mivel nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, de az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette. Az MLSZ az írásos ítélet kézhezvételéig nem kíván reagálni az üggyel kapcsolatban. A fegyelmi bizottság - az UEFA honlapján közzétett - ítéletében nem részletezték a győriek vétségét, csak annyit írtak, hogy a csapat tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és az utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A győriek az elmúlt idényben nem kvalifikálták magukat egyik európai kupasorozatra sem, így jelenleg csak a pénzbüntetés sújtja az együttest, amelyet egy éve a szlovák Nitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiverése után a horvát Dinamo Zagreb búcsúztatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.