Gazdaság

A T-Mobile átalakítja lakossági mobilinternet portfólióját

A T-Mobile átalakítja lakossági mobilinternet portfólióját

2011. június 29., szerda
A T-Mobile átalakítja lakossági mobilinternet portfólióját

A T-Mobile átalakítja lakossági mobilinternet portfólióját - jelentette be Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese Budapesten sajtótájékoztatón szerdán.

Tájékoztatása szerint augusztus 1-jétől egyebek között "szupergyors" mobilinternet díjcsomagokból lehet választani, a RelaxNet mobilinternet díjcsomagoknál 7,2 Mbps felső sebességkorlátot vezetnek be, egyúttal a csomag előfizetői havonta plusz 1 GB adatmennyiséget kapnak.

Király István

elmondta: augusztustól nagyobb sávszélességet és nagyobb felhasználható adatmennyiséget kínálnak azoknak, akik sokat és sokszor használják a mobilinternetet. A T-Mobile az intenzív mobilinternetezéshez két új, szupergyors internetcsomagot ajánl, a kisebb csomag 16 GB adatforgalmat, a nagyobb pedig 26 GB adatmennyiséget biztosít 21 Mbps névleges maximális sebesség mellett. Az újonnan augusztus 30-ig választható RelaxNet XL és az Aranytárskártyás RelaxNet XL előfizetések - beleértve a már meglévő előfizetéseket is - promóciósan havi plusz 1 GB adatmennyiséget tartalmaznak augusztustól, a díjcsomag névleges maximális sebessége pedig 21 Mbps lesz. Ugyancsak augusztustól az érvényben lévő lakossági mobilinternetes díjcsomagok (többek között a jelenleg is választható RelaxNet M és L csomagok, Aranytárskártyás RelaxNet M és L csomagok) maximális névleges sebessége 7,2 Mbps lesz. újdonság, hogy a RelaxNet csomagok havonta plusz 1 GB adatforgalmat tesznek majd lehetővé. A csomagokban foglalt adatforgalom a T-Mobile-nál szabadon felhasználható. Király István elmondta: sok felhasználó már közel van a felső sávhoz, másrészt a frekvencia árazása kedvezően változott, amiből most az előfizetők is profitálhatnak. A felső sebességkorlátozás bevezetését azzal indokolta, hogy aki magasabb havidíjat fizet, élvezzen magasabb sebességet, a kisebb forgalmazóknak pedig kisebb sebesség álljon rendelkezésére. A felső határ bevezetése a vezérigazgató-helyettes szerint arányosabb kapacitáskihasználtságot tesz lehetővé, a fogyasztók számára pedig lényegesen egyszerűbb, közérthetőbb lesz az új árazás. Az üzleti mobilinternet portfólió egyelőre nem változik, azonban a nagyobb adatmennyiséget biztosító csomagokban elérhetővé válik a 21 Mbps névleges sebességű HSPA+ szolgáltatás. Gyors ütemben folytatódnak a cégnél a hálózati fejlesztések is. Június végére több mint 200 állomáson bekapcsolták a HSPA+ szolgáltatást, az ehhez szükséges átalakítás nemcsak a bázisállomásokat érinti, hanem az átviteltechnika terén is fejlesztést jelent, a Telekom minden állomás mögött biztosítja a névleges sebesség eléréséhez szükséges átviteli hálózatot is. A Telekom a legmagasabb adatforgalmú helyeken vezeti be először a 21 Mbps névleges sebességet nyújtó HSPA+-t a hálózatkapacitás növelésére. A szupergyors mobilinternet elérhető már Budapest belvárosában, a Balatonnál több városban, megyeszékhelyeken és több kisebb településen is. Emellett a Telekom a nyár kiemelt helyszínein, így például a Balaton Soundon, a T-Mobile Kapcsolat koncerten, a Volt Fesztiválon, a Halászléfőző Népünnepélyen, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT), a Sziget Fesztiválon és a Kajak-kenu Világbajnokságon is biztosítja a HSPA+ szolgáltatást a rendezvények ideje alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.