Közélet

11,6 milliárd a hátrányos helyzetű önkormányzatoknak

11,6 milliárd a hátrányos helyzetű önkormányzatoknak

2011. június 30., csütörtök
11,6 milliárd a hátrányos helyzetű önkormányzatoknak

Első ütemben 11,6 milliárd forintot osztott szét mintegy 1200, önhibáján kívül nehéz helyzetbe került önkormányzat között az erre a célra fenntartott keretből a kormány – közölte Tállai András, a Belügyminisztérium (BM) államtitkára csütörtökön. Elsősorban a közüzemi tartozásokat és az élelmezéssel összefüggő adósságokat törlesztenék belőle – írja a Magyar Nemzet Online.

Az államtitkár közleményében az olvasható, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok megsegítésére elkülönített 31 milliárdos keretből kifizetett támogatásra összesen 1274 önkormányzat nyújtott be igényt. Ezek közül 1182 településen segített a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A megítélt támogatások egy összegben jelennek meg a helyhatóságok számláján a jövő héten – tette hozzá. Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok támogatási keretének (ÖNHIKI) az elsődleges célja a 60 napon túli közüzemi díjtartozások, az önkormányzatok intézményi ellátottainak élelmezésével összefüggő adósságok, valamint a közoktatási intézmények fenntartásához kapcsolódó forráshiány rendezése – áll a közleményben. Az önkormányzatokért felelős BM a pályázattal kiemelt figyelmet fordít a likviditási nehézségekkel küzdő helyhatóságokra. Működőképességük tartós fenntartása érdekében pedig jelenleg is az önkormányzati rendszer átalakításán dolgozik – közölte

Tállai András

. (Forrás:

Magyar Nemzet Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.