Vízilabda: Molnár és Kiss Máltán, Baksa és Török a válogatottal

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött a nyári szünet a bajnoki bronzérmes és ismét Euroliga-induló Szeged Beton együttesénél, véget értek az edzések, a következő szezonra való felkészülés július 25-én indul. Időközben a válogatottnál nincs pihenő, megkezdődött a készülődés a júliusi sanghaji vb-re.

Már korábban kiderült kik maradnak és kik távoznak az idén is harmadik helyen végzett együttesből, azóta Andrei Busila már elbúcsúzott a csapattól, s el is költözött Szegedről. Komlósi Péter nem hosszabbította meg szerződését, hanem a feltörekvő, és a következő szezonra többek között az olimpiai bajnok Kis Gergővel és a szerb világbajnok Zivko Gocsiccsal erősítő Szolnokhoz igazolt. Baksa László és Török Béla a válogatott-kerettel készülnek a júliusi sanghaji világbajnokságra Budapesten. Mint a Szeged Beton honlapjáról megtudtuk, a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás idén is részt vesz a máltai nyári bajnokságban, ezúttal vele tart az Európa-bajnok Kiss Csaba is – mindketten csak szeptemberben csatlakoznak Kásás Zoltán együtteséhez. A két délszaki légiós, Aaron Younger és Joseph Kayes már hazatért szülőföldjére a nyári szünetre. Előbbi az ausztrál válogatott színeiben a felnőtt és a junior vb-n is részt vesz, utóbbira Új-Zélandon műtét vár, melyet két hónapos rehabilitáció követ.

Kemény Dénes megkezdte keretével a vb-felkészülést

Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya tizenöt játékossal kezdte meg kedden a felkészülést a júliusi, sanghaji világbajnokságra. A szakvezető eredetileg 19 pólóst hívott meg a nyitányra, ám a margitszigeti Széchy-uszoda ötvenes medencéjében zajló délidős tréningről még hiányzott az olasz és a horvát “különítmény”, azaz Kásás Tamás és Madaras Norbert, a Pro Recco, illetve a Varga testvérpár, Dániel és Dénes, a Primorje Rijeka két légiósa. Az olimpiai bajnok magyarok – előbbi duó a talján klubcsapatával olasz bajnok lett, utóbbi kettős pedig a horvát bajnoki ezüstöt szerezte meg a napokban – még pihenőt kaptak. “Kásáék az Euroliga négyes döntője, a Final Four után, jó két és fél hét múlva, a Varga fivérek pedig egy hét múlva csatlakoznak hozzánk” – mondta el a gyakorlás végeztével Kemény Dénes az MTI-nek.
Ami a keret jelenlegi állapotát illeti, a szakvezető így fogalmazott: “Jó, hogy már januárban is dolgozhattunk, így előrébb tartunk jelenleg, mint korábban ilyenkor, köszönet ezért a kluboknak is. Innentől viszont nincs megállás, a négyéves ciklus második legfontosabb éve az idei, már csak azért is, mert a statisztikák igazolják: aki az ötkarikás játékokat megelőző esztendőben gyengébben teljesít, nem igazán tud olimpiát nyerni…”

Előző sztori

Határon átnyúló ár- és belvízvédelem + FOTÓK

Következő sztori

Ingyenes szabadtéri Liszt-koncert a Dóm téren